Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kurmaylarına ve belediye başkanlarına, "Ne talebi olursa eksiksiz yerine getireceksiniz, benden talimat geliyor gibi davranacaksınız; nezaketinizi de eksik bırakmayacaksınız" talimatı verdiğini yazdı.

Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına ve belediye başkanlarına 'Akşener' talimatı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına ve belediye başkanlarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in taleplerini eksiksiz yerine getirilmesi için talimat verdi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına ve belediye başkanlarına verdiği talimatı aktardı.

Sarıkaya, yazısında, "Burada en dikkat çeken de Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti ve Akşener konusunda önceki akşamdan itibaren arkadaşlarına verdiği talimat… Aktarıldığına göre kurmaylarına ve belediye başkanlarına, 'Ne talebi olursa eksiksiz yerine getireceksiniz, benden talimat geliyor gibi davranacaksınız; nezaketinizi de eksik bırakmayacaksınız' talimatını vermiş…" ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, şöyle devam etti: "Uzun yıllar birlikte siyaset yapıp, birlikte yol aldıklarını dolayısıyla arada kısa süreli kırgınlıklar olsa da bunun onarılması için el birliği ile hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapmış. CHP’den yansıdığına göre milletvekili seçimine ilişkin çalışmalarda da bu ilkeden hareket edilecek; İYİ Parti’den gelen talep ve yaklaşımlar öncelikli olacak…"

KILIÇDAROĞLU'NUN AKŞENER SÖZLERİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP TBMM Grup Toplantısı'nda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında şunları söylemişti:

"Meral Hanım merttir, büyük mücadeleler veriyor, bu bilinsin istiyorum. Ana kucağını da çok iyi bilir, yeri geldiğinde masaya yumruk vurmasını da çok iyi bilir. Ona müteşekkir olduğumun bilinmesini isterim.

İlk görüş ayrılığında bazı insanlar, söylenmemesi gereken şeyleri söylediler. Vallahi de hiç tanımamışsınız. Gerekirse yumruğunu masaya vurun diyorum ya, arada bir ülkücü damarı tutar, gayet iyi biliyorum."