İstanbul Sarıyer’de polisin mafya cinayetinde gömülen mafya mensubu Risto M.’yi bulmak için başlattığı kazı üzerine açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi” dedi. “Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, bu mesajını Sırpça da paylaştı.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘mafya kazısı’ yorumu: Gördükleriniz sadece bir kum tanesi

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Göktürk Mahallesi yakınlarında bir villanın bahçesinde polis ekipleri kazı başlattı.

Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic'in cinayet şüphesiyle bu villada gözaltına alındığı belirtildi. Zeljko Bojanic'in, yine Sırp Skaljari çetesi üyesi Risto M’nin öldürdüğü şüphesiyle İstanbul Sarıyer'de kaldığı villada yakalandığı öğrenildi.

Polis, Bojanic'in evinin bahçesinde Risto M’'nin cesedini arıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu gelişmeler üzerine Twitter hesabından AKP iktidarına eleştiriler yöneltti.

Kılıçdaroğlu, “Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor. Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi” dedi.

Kartellere seslenen CHP Lideri, “Şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu mesajı Sırpça da paylaştı:

“Srpski karteli; napustite naše gradove! Ne želimo vaši prljavi novac. Upozoravam vas, izgubićete glave. Nemamo ni jedno dete da vam žrtvujemo...”