CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Marmaris'te ormanlarımız yanıyor. Emin olun hayatımda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. 27 yıldır kamuda çalıştım. Başbakanlar, bürokratlar vardı. Yangın çıkacak diye hazırlık yaptıklarını biliyorum. Bunların yatacak yeri yok," dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Marmaris' tepkisi: Bunların yatacak yeri yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

''Sizin ödediğiniz verginin her kuruşunun size geri dönmesini istiyorsanız yapacağınız tek şey var, bize katılacaksınız'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Bizim yolumuz aydınlık yoludur, bizim yolumuz Mustafa Kemal'in yoludur. Türkiye'nin önünde ciddi engeller olduğunu biliyorum. Sizden bir şey istiyorum: Sandık önünüze gelecek. Elinizi vicdanınıza koyacak öyle oy kullanacaksınız'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları:

''Tek adam rejimini kabul etmiyoruz ve değiştireceğiz. Ne pahasına olursa olsun bu düzeni mutlaka değiştireceğiz. Saray beslemeleri 5-6 yerden maaş alıyorlar. Oligarklar var nasıl köşeyi döndükleri biliyorum. Muhammed Ali Kıney'in çiftliğini nasıl aldıklarını biliyorum.

Hepimizin adalet konusunda bir araya geldik. Halka hesap verme konusunda bir araya geldik. Yüz yıl geçti, ikinci yüzyılın eşiğindeyiz. İkinci yüzyılı Allah izin verirse cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Demokrasi istiyorsanız bize katılın. Bize katılın nehirler gibi okyanuslara akalım. Bize katılın cumhuriyeti ikinci yüzyılda demokrasi ile taçlandıralım.

Millet İttifakı’ndan da söz edeyim. Elbette, her birimiz ayrı partiyiz. Ama demokrasi, adalet, kadın erkek eşitliği, halka hesap verme, Türkiye’nin yeniden inşa edilmesi konusunda hepimiz bir araya geldik. Yüz yıl geçti, ikinci yüzyılın eşiğindeyiz. İkinci yüzyılı, Allah nasip eder, sizler de destek verirseniz Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Güzel bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye, her evde huzurun, bereketin olduğu bir Türkiye, farklı düşüncelerin özgürce ifade edildiği bir Türkiye… Esnafın, çiftçinin, sanayicinin, memurun, emeklinin yokluk, yoksulluk çekmediği bir Türkiye’yi inşa etmek için bir araya geleceğiz. Ve bir arada bereketi yeniden keşfedeceğiz. Evlerdeki, tarladaki, esnaf dükkanındaki bereketi beraber yeniden yaratacağız.

Emeğimizle, alın terimizle, başkalarına muhtaç olmadan, başkalarının önünde diz çökmeden, başkalarına yalvarıp yakarmadan; kendi onurumuzla, bilgimizle, birikimimizle güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim.

Bizim iktidarımız, halkın iktidarı olacak. Bizim iktidarımız adaletin, kadın erkek eşitliğinin iktidarı olacak. Bizim iktidarımız, çiftçinin asla zarar etmediği bir iktidar olacak. Ve bizim iktidarımız hakkın, hukukun, adaletin savunulduğu bir iktidar olacak. Dolasıyla bize katılın. Demokrasi istiyorsanız bize katılın. İnsan haklarınız istiyorsanız, bizim dışımızdaki canlıların hakkını, hukukunu savunmak istiyorsanız bize katılın. Bize katılın, nehirler gibi okyanusa akalım. Bize katılın, nehirler gibi çağlayalım ve bize katılın, Cumhuriyeti, ikinci yüzyılda demokrasi ile taçlandıralım. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye’yi yeniden inşa edelim.

"BU MEMLEKET ZORBALARDAN KURTULACAK"

Marmaris’te yangın var. Ormanlarımız yanıyor. Emin olun, hayatımda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. 27 buçuk yıl kamuda çalıştım. Başbakanlar vardı bu ülkede, Bakanlar vardı. Liyakatli bürokratlar vardı bu ülkede. Yangın çıkacak diye her türlü önlemin alındığını biliyorum. Ya geçen sene ormanlar yandı. Geçen sene beceriksizlerini bu yıl da aynen sürdürüyorlar. Ormanlar yanıyor, hala gece görüşü olan helikopter alacak mıyız, almayacak mıyız? Koca bir yıl geçti kardeşim ya, koca bir yıl geçti. Emin olun, bunların yatacak yeri yok. Hepsini halledeceğim. O sarayda oturan zatı kesinlikle sizin oylarınızla beraber emekli edeceğiz. Bu memleket zorbalardan kurtulacak.”