CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile telefonda görüştüğünü belirterek "En kısa zamanda işine dönecek" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Muhittin Böcek açıklaması: En kısa zamanda işine dönecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da Çukurova Belediyesi Atatürk Öğrenci Evleri’nde Çukurova Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

"Bu memleketin hali ne olacak diye kaygılanıyoruz. Size bir sözümüz var. Önümüzdeki seçimler salt bir siyasi parti seçimleri değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Demokrasiden yana olanlar ve karşı olanların seçimidir. Harcanan her kuruşun hesabını millete verenlerle, siz sadece bana oy vereceksiniz diyen anlayışı giderek sandığa gideceğiz. Demokrasi benim için yaşam biçimidir. Neden oy istiyorum? Beni sevdiği için insanlar oy vermesin. Ama şu gerekçe ile oy vermek zorunda. Size eleştiri hakkını getirdiğim için oy istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Belediyelerimiz bunun göstergesidir. Bütün engellemelere rağmen, onlara da söyledim, şikayet etmemek lazım, ne olursa olsun halka hizmeti götüreceksiniz. Millet şunu görecek; CHP bütün engelleri aşıp millete hizmet götürüyor. Aynı azmi göstereceğiz. Kötü yönetiyorlar hepsini biliyoruz. Yapılan her yanlışı biliyoruz. Birilerine sağlanan olağanüstü anlayışı da biliyoruz. Ama umutsuz değiliz. Beraber birlikte yürüyeceğiz. Belediye başkanlarımız tarih yazıyor."

MUHİTTİN BÖCEK AÇIKLAMASI

Muhittin Böcek ile telefonla konuştuğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "En kısa zamanda işine dönecek. Hepsi halka adamış kişilerdir. Biz siyaseti halk, ahlak, herkesin mutlu olacağı bir Türkiye için yaparız. Biz insanları etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı konularında ayırmayız" diye konuştu.

"YOKSUL MAHALLEDE POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAKSINIZ"

"Bizim gecemiz gündüzümüz olmaz. Biz siyaseti herkesin mutlu olacağı bir Türkiye için yaparız" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz insanları kucaklarız. Eşit hizmet götürmek için çalışırız. Bütün belediye başkanlarıma söyledim: Oy versin vermesin, eşit hizmet götüreceksiniz. Yoksul mahalleler varsa onlar için pozitif ayrımcılık yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Türkiye’de öğrenci yurdu sorunu mu olur? Bir yılda yapılması gereken iş, 18 yıldır yapmıyorlar. Ama kalkarlar ordunun gözbebeği olan tank palet fabrikasını Katarlılara peşkeş çekerler. Bir kuruş dahi almadılar. Kim yurt sever? Biz mi onlar mı? Biz mi milliyetçiyiz onlar mı? Herkesin sandığa giderken düşünmesi lazım. Eğriyi doğruyu göreceğiz. Bu ülkeyi aydınlığa kavuşturacaksak, önyargılardan kurtulmamız lazım."

"VERGİLER NEREYE GİDİYOR?"

"Zeydan Başkan ne diyordu, ‘şu kadar borçla devraldım, bütçeyi bu hale getirdim’. Her kuruşu hakkıyla hukukuyla harcarsanız; Türkiye’de para var" diyen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Doğdunuz andan itibaren vergi ödersiniz. Dolmuşa binersiniz, ekmek alırsınız, süt içersiniz vergi ödersiniz. Tek havada vergi yok. Şu soruyu sormak gerekir: Bu vergiler nereye gidiyor? İstanbul Borsası satıldı. Kaça sattılar biliyor musunuz? Ben de bilmiyorum. İhale yaptılar mı? Hayır."