Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüştü. Çayır ile görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, HDP ziyaretinin ertelenmesine ilişkin "Onu bana sormayacaksınız. Onu ev sahibine soracaksınız" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan MYP ve BTP'ye ziyaret: HDP sorusuna yanıt verdi
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

HABER MERKEZİ

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır'ı ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ve Çayır, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Toplantının ardından ilk açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, "Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin bugünkü sorunlarını masaya yatırdık. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşları ile beraber, en azından bir masanın etrrafında bir araya gelmek benim açımdan da son derece değerli. Bundan sonra da uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceğiz. Tekrar Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP'nin ziyaretinin ertelenmesine ilişkin soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Onu bana sormayacaksınız arkadaşlar. Onu ev sahibine soracaksınız" yanıtını verdi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın ve Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'ın AKP'den aday adayı olmak için istifa etmelerine ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. 50 bin kişi bu ülkede hayatını kaybediyor bir kişi sorumluluk alıp 'Ya vicdanen benim istifa etmem lazım. Ben bunu beceremedim, burada benim de sorumluluğum var' demedi. Ne diye istifa ediyorlar; yeniden siyasete girmek için..." ifadelerine yer verdi.

ÇAYIR: "YAZICIOĞLU SUİKASTININ AYDINLATILMASI GEREKTİĞİNİ İLETTİK, DUYARLILIK GÖSTERDİLER"

MYP lideri Remzi Çayır ise, Kılıçdaroğlu'na ziyareti için teşekkür ederek adaylık yolculuğunda başarılar dilediğini söyledi.

Çayır, açıklamasında şunları kaydetti:

"14 Mayıs'a giderken Sayın Genel Başkan'ın bize yaptığı ziyareti önemsiyoruz, kendisine teşekkür ediyorum. Bu yolculukta başarılar diliyorum. Biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun suiskatını Türkiye'de bütün faili meçhuller olmak üzere aydınlatılması gerektiğini Sayın Genel Başkan'a ilettik. Duyarlılık gösterdiler. Kendilerine buradan teşekkür ederim. Yani kimliği ne olursa olsun, bu ülkede faili meçhul kalmış bütün cinayetler açığa kavuşturulmalıdır. Sinan Ateş cinayeti dahil olmak üzere. Yine aynı şekilde adaletin liyakatin ve üretimin olduğu bir Türkiye, insan farklılığının zenginlik sayıldığı bir Türkiye, kavga sebebi sayılmadığı bir Türkiye ve dünyadaki değişimin, insan hak ve özgürlüklerinin genişlemesinin aslında zenginliğimiz bir kapısı olduğunun irdakının bu şekilde bakmak gerektiğini ifade ettik. Elbette Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü, devletin tekliği vatanın birliği çok mühim bu konularda bir sıkıntı olduğunu görmedik. Ben kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ederim. Başarılar diliyorum."

HDP ZİYARETİ ERTELENMİŞTİ

Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart'ta gerçekleşmesi planlanan HDP ziyareti ise, program yoğunluğu sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ilkeler üzerinden anlaşılması halinde Kılıçdaroğlu’na destek verebileceklerini, böylelikle cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turdan bitirilebileceğini söylemişti.

kilicdaroglu-ndan-myp-ve-btp-ye-ziyaret-hdp-sorusuna-yanit-verdi-1139305-1.

BTP'YE ZİYARET

Kılıçdaroğlu, daha sonra Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ile bir araya geldi.

Toplantının ardından iki lider açıklama yaptı. İlk açıklamayı Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkan ve arakdaşlarıyla beraber olduk. Türkşye'nin pek çok sorunu dile geldi bu toplantıda. Devlette likayattan ekonomiye, üniversitelerden depremde yaşananlara kadar pek konu hakkında düşüncelerimizi ifade ettik. Güzel bir evsahipliği yaptılar. Sayın Genel Başkan'ın şahsında arkadaşlarına da kendisine de yürekten teşekkür ederim" dedi.

HÜSEYİN BAŞ: "ÇALIŞMALARIMIZI YAPIP KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ"

Hüseyin Baş'ın açıklamaları ise şöyle:

"Sayın Genel Başkan'a ziyaretinden dolayı çok teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisinin de ifade ettiği üzere çok verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Zaten kendileri bir siyasi tecrübe abidesi, benim için de faydalı ve verimli bir sohbet oldu şahsen de. Türkiye'nin birçok meselesini istişare ettiğimiz bir toplantı oldu. Bir masamız vardı, bir Halil İbrahim sofrası olmasa da ikramlarda bulunmaya çalıştık. Nazik çerçevede çok güzel görüşme gerçekleştirdik. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kendilerine başarılar diliyorum. Umuyoruz Türkiye adına çok doğru çok güzel günler göreceğimiz süreçte olacağız. Biz de Türkiye adına çalışmalarımızı yapıp kamuoyu ile paylaşacağız."