CHP lideri Kılıçdaroğlu, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine yönelik Ankara’da gerçekleşen polis müdahalesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, eylemciler arasındaki bir kadını “Al bunu” diyerek hukuksuz biçimde gözaltına aldıran Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen için, “O kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!” diye yazdı.

Kılıçdaroğlu’ndan öğretmeni ‘al bunu’ diyerek gözaltına aldıran polise: Beni beklesin, affetmeyeceğiz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın eylemine müdahale ederek tepki çeken gözaltı sahnelerine sebep olan polislerle ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın paylaştığı görüntüleri alıntılayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… “Al bunu diyen” o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!” diye yazdı.

Söz konusu görüntülerde Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen, bir öğretmene parmak sallayarak bağırıyor ve aldığı cevap üzerine kadın öğretmenin gözaltına alınması emrini veriyor.