İktidarın yaptığı ÖTV düzenlemesinin ardından açıklamada bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önceki açıklamalarını hatırlatarak, “Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan ÖTV açıklaması: Biraz daha sabredeceksiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, araçlardaki ÖTV matrahında yapılan düzenleme sonrasında açıklamada bulundu.

Geçen ağustos ayında yaptığı ÖTV açıklamasını alıntılayarak tweet atan Kılıçdaroğlu, “Araçlarda ÖTV konusunda ciddiye alınacak bi tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, 25 Temmuz'da sosyal medya hesabından video yayınlayarak “İktidara geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV’yi çizeceğiz” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından otomobil alımlarının düştüğü bildirilmişti.

Bu açıklamanın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin basına sızan bir konuşmasında, “ÖTV artırımına mı gitsek’ dedik bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. (Gülüşmeler) Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım” dediği ortaya çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu da, Nebati’nin açıklamasının ardından yeni bir paylaşım yaparak, “Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı ‘biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu’ demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok” ifadelerini kullanmıştı.

ÖTV DÜZENLEMESİ

Bugün ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla binek otolar için oranlara esas özel tüketim vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildi.

Kararla, motor silindir hacmi 1600 CC altındaki araçlarda matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi. Matrah üst limiti ise 200 bin liradan 280 bin liraya çıkarıldı.

ÖTV düzenlemesi, yurttaşın indirim beklentisini karşılamadı.