CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında “200 bin ton patates ithal ediyorlar. Türkiye’de toprak kalmadı! Patates ekmeye yer kalmadı tabi. Sıfır gümrükle bunu yapıyorsuın, gübreyi de sıfır gümrükle getir. Doğalgazı da sıfır gümrükle getir” diyerek patates ithalatına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: “AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. […]

Kılıçdaroğlu’ndan patates ithalatına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında “200 bin ton patates ithal ediyorlar. Türkiye’de toprak kalmadı! Patates ekmeye yer kalmadı tabi. Sıfır gümrükle bunu yapıyorsuın, gübreyi de sıfır gümrükle getir. Doğalgazı da sıfır gümrükle getir” diyerek patates ithalatına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Tam 17 yıl gidip oy verdiler. Bir partiyi tek başına iktidar yaptılar. İstedikleri kanunu çıkardılar, istediklerini bakan yaptılar, istedikleri valiyi, rektörü, daire başkanını tayin ettiler. Her seferinde milletin önüne çıkıp Türkiye şöyle büyüyor böyle büyüyor dediler. 17 yılın sonunda bu lafları hep beraber duyduk. Nasıl oldu da millet soğan kuyruğuna girdi. Ona da diyorlar varlık kuyruğu. Varlık kuyruğu olsa vatandaşa bırakmazlar ne yapacaklarını bilirler. 

Şimdi 200 bin ton patates ithal ediyorlar. Türkiye’de toprak kalmadı! Patates ekmeye yer kalmadı tabi. Sıfır gümrükle bunu yapıyorsuın, gübreyi de sıfır gümrükle getir. Doğalgazı da sıfır gümrükle getir. Onu veremezler oradan malı götürecekler, onu yapamazlar. AK Partili kardeşlerimin vicdanına seslendim. Bunları düşünerek sandığa gidin.”