Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde seccadeli fotoğrafı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidarın yaptığı operasyonu umursamadığını ve samimi olarak üzgün olduğunu belirtti. Etkinlikte konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise "15 Mayıs sabahı sadece Cumhurbaşkanı değişmeyecek, inşallah ülkemizde bir bütün olarak yeni bir dönem başlayacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan seccade açıklaması: Operasyonu umursamam, samimi olarak üzgünüm

Millet İttifakı, İstanbul'da Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki iftar etkinliğinde buluştu.

Yenikapı’da düzenlenen iftara, Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Millet İttifakı bileşeni partilerin İstanbul İl Başkanları katıldı.

kilicdaroglu-ndan-seccade-aciklamasi-operasyonu-umursamam-samimi-olarak-uzgunum-1145474-1.

Burada konuşan Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar çevreleri tarafından hedef gösterilen 'seccadeli' fotoğrafı hakkında şunları söyledi:

"Dün akşamdan bu yana saldırı malzemesi ettikleri fotoğraf karesiyle ilgili sadece iki kelam edeceğim. İftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu bu olay. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmam. Öyle bir alışkanlığım da yoktur. Öyle de yetişmedim. Herkesi kucaklarım. Herkese saygı duyarım. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı, salon kalabalıktı. Yerdeki seccadeyi görmedim.Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim, ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm. Bunu ifade edeyim. Ben, ailem, eşim, çocuklarımız asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez. Bunu da bilmenizi isterim. Hem bu benim hayat tarzıma, görüşüme, var oluşuma aykırı. Böyle iftiralardan, operasyonlardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum ve sözlerime yeniden başlıyorum."

“BİZİM DEMOKRASİ ANLAYIŞIMIZDA YÖNETİMİN TEMELİNİ ADALET OLUŞTURUR”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Değerli dostlarım; İslamiyet, hangi tarzla yönetildiğimizle değil, nasıl yönetildiğimizle ilgilidir. Şöyle veya böyle değişik yöntemler olabilir. Ama nasıl yönetildiğimiz önemlidir. Bizim inancımızda, bizim demokrasi anlayışımızda, yönetimin temelini adalet oluşturur. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde Sayın Karamollaoğlu’nun ifade ettiği gibi kucaklaşma olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde, bereket olmaz. Devletin dini adaletse, her birimiz tek tek adalet için mücadele etmek zorundayız ve adaleti bu topraklara getirmek zorundayız.

kilicdaroglu-ndan-seccade-aciklamasi-operasyonu-umursamam-samimi-olarak-uzgunum-1145475-1.

“ADALET DEDİĞİNİZ SADECE MAHKEME SALONLARINDA TECELLİ ETMİYOR”

Bugün yaşadığımız problemlerim tamamı adaletsizlikten kaynaklanıyor. Adalet dediğiniz sadece mahkeme salonlarında tecelli etmiyor. Eğer kul hakkı yeniyorsa büyük bir adaletsizlik var demektir, ona karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumamız gerekiyor. Vicdanımızın buna, en azından tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma yönünde tecelli etmesi gerekiyor. Vicdanımızın bu yönde bize bu yönde bir şeyler söylemesi gerekiyor.

Adalet kavramı sıradan bir kavram değil. Yüce Mevlâna, ‘Adalet bir kutup yıldızı gibidir, bütün kâinat onun etrafında döner’ der. Dolayısıyla adaletin bu topraklara gelmesi için, adaletin sağlanması için 6 lider bir aradayız ve bu ülkeye bedeli ne olursa olsun adaleti mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Hepimiz söz verdik, sözümüzün arkasında da duracağız.

Adalet aynı zamanda beytülmale el uzatmamaktır. Beytülmale et uzatanlar adaleti getiremezler, adaleti sağlayamazlar. Toplanan her kuruş verginin hesabını vermeyenler adaleti getiremezler, adaleti sağlayamazlar. 2400 yıl önce söylenen bir şey var, önemli bir bilge söylemiş, ‘Devleti yönetenler eğer zenginleşmişse o süreç içinde onlar vatandaşın hakkını, hukukunu değil, kendi mal varlıklarını korurlar’ diyor. Biz vatandaşın hak ve hukukunu kim olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan koruyacağız.

“EVET, HERKESLE KUCAKLAŞACAĞIZ, BARIŞACAĞIZ”

Sayın Karamollaoğlu, ‘Herkes ile kucaklaşacağız’ dedi. Evet, herkesle kucaklaşacağız, herkesle barışacağız. Kamplaşmadan değil, beraber olmaktan, kucaklaşmaktan yana bir politika izleyeceğiz. Temel hedefimiz budur. Yine önemli bir şey daha ifade etti, ‘Siyasi partiler birbirine düşman değildir’ diye. Evet, biz kararı şöyle verdik, düşman değil, hasım değil, iyilikte yarışacağız. İyilikte yarıştığımız zaman Türkiye’ye huzuru, bereketi getireceğiz. Bunun da bilinmesini isterim.

“AKIL, ADALET İÇİN ÇALIŞMALI. BİRLİK, BERABERLİK İÇİN ÇALIŞMALI”

Aklımızı kullanmak kadar değerli bir şey yoktur. Yüce Yaradan sorar, ‘Aklınızı kullanmıyor musunuz’ diye. Akıl, adalet için çalışmalı. Birlik, beraberlik için çalışmalı. Kutuplaşma için değil, tam tersine sofralarda bereket için çalışmalı. Halil İbrahim Sofrası sadece burada değil, Anadolu coğrafyasının her yerinde olmalı. Yurtdışında da olmalı. Oradaki kardeşlerimiz için de olmalı. Eğer bir evladımız bu topraklarda yatağa aç giriyorsa şunu düşünmeliyiz, 85 milyonumuz aç demektir. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzurun olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Rahmetli Erbakan’ın çok sık söylediği bir cümle var. Onunla bitireyim. ‘Hak gelecek ve batıl zail olacak.’ Herkes buna inansın. Hakkı, hukuku ve adaleti ne pahasına olursa olsun bu güzel ülkeye beraber getireceğiz. Allah’a emanet olun.”

KARAMOLLAOĞLU: 15 MAYIS SABAHI SADECE CUMHURBAŞKANI DEĞİŞMEYECEK

Etkinlikte Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da konuştu.

“Şeref konuğumuz inşallah 15 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı olarak makamına oturacak olan Sayın Kılıçdaroğlu’na hoş geldiniz diyorum. Bugün burada Millet İttifakı’nın bir üyesi olan, geçmişte başbakanlık görevini fiilen icra eden bugün bizimle beraber iftar açan Sayın Davutoğlu’na da hoş geldiniz diyorum. Diğer taraftan da ev sahibimiz her kadar il başkanımız ise de biz, İstanbul Belediye Başkanımızı da ev sahibi olarak görüyoruz. Kendisinin de bizimle beraber olmasına da çok büyük bir memnuniyetle ve teşekkürle anmayı görev addediyorum.

kilicdaroglu-ndan-seccade-aciklamasi-operasyonu-umursamam-samimi-olarak-uzgunum-1145477-1.

“İNŞALLAH ÜLKEMİZLE BİR BÜTÜN OLARAK YENİ BİR DÖNEME BAŞLAYACAK”

Zor bir dönemden geçiyoruz, inşallah tarihte ciddi bir değişikliğe imza atılmasına vesile olacak bir dönemden geçiyoruz. 15 Mayıs sabahı sadece Cumhurbaşkanı değişmeyecek, inşallah ülkemizde bir bütün olarak yeni bir dönem başlayacak. Biz bu dönemde insanlarımızı iteleyerek, bizlerle rakip oldukları için onları incitecek ifadeleri kullanarak göreve başlamayacağız, herkesi kucaklayacağız. Elbette ülkede demokrasi varsa, elbette bir ülkede insan hakları varsa inanıyoruz ki herkes kendi fikrini, kendi düşüncesini, kendi inancını terennüm etme hakkına da sahiptir. Ama bu o insana kendi karşısında bulunan rakiplerinin muhataplarının sanki bir hasmıymış, bir düşmanıymış gibi davranmasını gerektirmez. Israrla tekrar ettik ve etmekle de devam edeceğiz.

“BİZ HEPİMİZ BİRBİRİMİZİ KUCAKLAYACAĞIZ”

İktidara geldiğimiz zaman bunu fiilen tatbik edeceğiz. Siyasiler birbirlerine düşman gruplar değiller, düşmanlığı bırak, hasım bile değiller. Sadece ve sadece bir demokrasi ortamında yönetimi ele almak için bir yarışın içindeler. Rakipler ama hasım de değiller, düşman da değiller. Bundan dolayı son zamanlarda maalesef televizyonlarımızda, gazetelerde birbirimizi incitecek ifadeleri işitmekten, yanlış ifade kullanmamaya gayret ediyorum, ağzımdan bir yanlış söz çıkarsa peşinen özür diliyorum, af diliyorum. Ama biz hepimiz birbirimizi kucaklayacağız. Her zaman bir yerde anlamadığımız, yanlış bir şey olduğunda da ithama kalkmak, karşı tarafa saldırmak bizlerin görevi olmamalı.”

(ANKA)