CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelere kayyum atanacağı iddiası için, "Her şeyi yapabilirler, çünkü ortada hukuk, adalet yok. Bu akşam ikimizi de tutuklayabilirler" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’nun tehdidine yanıt: Her şeyi yapabilirler, çünkü ortada hukuk, adalet yok


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimlerle ilgili olarak "Bursa'yı alamamamız bizim kabahatimiz, iyi yönetemedik. Sorun vardı. Yoksa İstanbul'dan çok daha kolay, çok daha büyük bir farkla alabilirdik" dedi.

Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de yayınlanan 'Teke Tek' programına katıldı. Burada gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimlerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

'BURSA'YI ALAMAMAMIZ BiZİM KABAHATİMİZ'

31 Mart ve 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin gelecek seçimlerin habercisi olduğu görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu, devamla "Bursa'yı alamamamız bizim kabahatimiz, iyi yönetemedik. Sorun vardı" dedi. Bu noktada Altaylı araya girdi ve "Örgütlenme eksikliği mi?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, buna "Sorun vardı. İstanbul'dan çok daha kolay, çok daha büyük bir farkla alabilirdik" yanıtını verdi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, uzun yıllar Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Bozbey'i aday göstermişti.

'TATİLDEYKEN DE TALİMATLARI VERİYORLAR'

Yayının ilerleyen dakikalarda Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatile çıkmasına "Tatile çıkmıştı ben de eleştirmiştim. 'Ya kardeşim yeni başkan seçildin. Bu ne iş?' demiştim. Siz neler söylemek istersiniz?" sorusuyla değindi. Kılıçdaroğlu'nun buna cevabı şöyle oldu:

“Küçük kızı var onu almaya gidecekti. Onu alıp gelecek yani. Bunu tatil olarak adlandırmamak lazım. Hacıbektaş'a geldi mesela. Hemen 'Tatil.' Vilayetten izin alıyorsunuz. 'Ben gideceğim, bana izin ver' diyorsun. Dolayısıyla merkezi otoriteye bilgi veriyorlar. Tatil olsa, bir insanın tatil hakkı yok mu?" "Ama bu kadar iddialı olup tatile çıkması..." "Ama, aynısı Mansur Bey, Zeydan Bey, Tunç Bey olsun herkes için geçerli. Bunların kentle bağı kopuyor mu? Hayır gerekli talimatları veriyorlar. Bütün bilgileri alıp gereğini yapıyorlar. Bu nedenle eleştiri getirmek doğru değil. Ama o gün bu tablonun, sel tablosunun oluşacağını bilseydi çıkmazdı diye düşünüyorum."

'ÇÜNKÜ ORTADA HUKUK, ADALET YOK'

Kılıçdaroğlu, Soylu'nun tehdidine yanıtında şunları söyledi:

"Herşeyi yapabilirler, çünkü ortada hukuk, adalet yok. Bu akşam ikimizi de tutuklayabilirler. Yargıtay Başkanı diyor ki, ‘adalete güven yüzde 38’e indi’. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ‘adalete güven kalmadı’ diyor. Bunlar şu anda koltukta olan kişiler. Savcılıktan temiz kağıdı almış, YSK seçime girebilirsin diyor. Sonra bunlara kayyum atanıyor. Anayasa’da o kadar açık ve net hükümler var ki. Anayasa 38. madde ‘suçluluğu sabit oluncaya kadar kimse suçlu olamaz’ diyor. Biz hukuk mücadelesini veriyoruz. Her alanda veriyoruz. Sıradan vatandaş belki bu mücadeleyi veremez ama tarihin bize yüklediği sorumluluğumuz var. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak gibi mücadelemiz var."