Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun uyuşturucu operasyonlarına ilişkin verilerini anımsattı. Soylu'ya istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı yakalanıyor diyor. Burası Kolombiya mı, Bogota mı, Narcos’un dizi, filmini mi izliyoruz?" diye konuştu. Konuşmasında, İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'siyasi yasaklı' hale getirilmek istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu'nu kimseye yedirmeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya: Gram onuru varsa istifa eder!
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu'nun uyuşturucu operasyonlarına ilişkin açıklamalarını hatırlattı. "Süleyman Soylu'ya itirafı için teşekkür ederim. 'Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı yakalanıyor' diyor. Burası Kolombiya mı, Bogota mı, Narcos’un dizi, filmini mi izliyoruz?" sözleriyle Soylu'ya tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bir insanın gram onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dönemde yaptığı kara para ve uyuşturucu ticaretine ilişkin açıklamalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir 'yol ayrımında' olduğunu söyledi. AKP iktidarının kendi dönemlerinde çıkardığı kanunlarda yaptığı değişikliklere değinen Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede iktidar kendi çıkardığı kanunda 191 değişikliği niçin yapar? Kanunda yapılıyor, genelgelerde, tebliğlerde yapılıyor. Bu kanunla uğraşmanın temel sebebi ne? Temel sebebi servet transferini gerçekleştirmek" dedi.

İktidarın Merkez Bankası'nın kasasına 'el koyduğunu' kaydeden Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın 'ihtiyat akçesi'nin de AKP iktidarı döneminde seçimleri finanse etmek için kullanıldığını söyledi. Kılıdçaroğlu, "Merkez Bankası'nın parasına el koydukları için Merkez Bankası'nın kasasında bir cent bile yok" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye, bir yol ayrımına doğru gidiyor. içinden bulunduğumuz olumsuz tabloyu düzeltmek için birlikte Türkiye'yi dönüştürmek için mücadele ediyoruz. o nedenle bütün arkadaşlarımın dikkatle dinlemesini isterim, size bugün hazin bir hikâye anlatacağım. Bu hikâye, kupon arazileri satarken bana soracaksınız diyen bir kişinin koskoca ülkeyi uçurumun kenarına sürüklediği hikâyesidir. bu hikâye yolsuzluklar kamu ihalelerinde çevrilen ayak oyunları, kentleri beton ormanına dönüştürülmesi,, israf, elbette bu hikâyenin içinde çeteler var.

Bu hikaye 'Kupon arazileri satarken bana soracaksınız' diyen bir kişinin, koskoca ülkeyi uçurumun kenarına sürüklediğinin hikayesidir. Bu malı götürme sanatının hikayesidir.

"KAMU İHALELERİNDEKİ AYAK OYUNLARI, KENTLERİN YAĞMALANMASI, İSRAF VE ÇETELER VAR"

Kamu ihalelerindeki ayak oyunları, kentlerin yağmalanması, israf ve çeteler var. Bir ülkede iktidar kendi çıkardığı kanunda 191 değişikliği niçin yapar? Kanunda yapılıyor, genelgelerde, tebliğlerde yapılıyor. Bu kanunla uğraşmanın temel sebebi ne? Temel sebebi servet transferini gerçekleştirmek. Milyonlardan alıp bir avuç kişiye vermek. Bu Türkiye'nin geldiği açmazın birinci aşamasıdır. Bunu Robin Hood taktiğiyle yapıyorlar. Yapılan alt gelir gruplarından üst gelir gruplarına servet transferidir. Açıkça söylüyorum hırsıza, yolsuza servet aktarılmıştır. Kupon arazilerle, imara açılan yeşil alanlarla... Bu beylere yetmiyor. Doymadıkları için yetmiyor. Değişiklikleri yaptılar, servet transferlerin yaptılar, kendi medyalarını oluşturdular. Yalan yere yemin ettiler. İnanç başta olmak üzere halkın duygularını istismar ettiler.

"MERKEZ BANKASI'NIN KASASINDA BİR CENT BİLE YOK"

İkinci aşamaya başladılar. Merkez Bankası'nın 'ihtiyat akçesi' var. O kaynağı bugüne kadar hiçbir iktidar el sürmedi. Her iktidar ihtiyaç akçesini gözü gibi korumayı bildi. Yüzde 20'sini kara gün parası olarak aktarıyor Merkez Bankası. Bunlar bir kanun çıkardı, 78 milyar lirayı aldılar. 2019 yerel seçimlerinden hemen önce. Seçimi finanse etmeleri gerekiyordu. Millet bunlara öyle bir tokat attı ki bugün hala Ankara, İstanbul, Mersin, Adana diyorlar. Bu milletin vicdanına, ahlakına, erdemine güveniyorum. Merkez Bankası'nın parasına el koydukları için Merkez Bankası'nın kasasında bir cent bile yok.

Devleti çürütmenin üçüncü aşamasına geçtiler, swap. Gidip dilenerek para bulmak. Merkez Bankası'na borç parayı nasıl bulabilirim diye çalıştılar. Merkez Bankası'nın kasası eksi 58,5 milyar dolar açık veriyor. İş borç üzerine inşa edildi. Bunun üzerinden millete caka satıyorlar.

Bu da yetmedi. Dördüncü aşama varlık barışları. Çünkü dokuz kez süresi uzadı. Varlık barışları; kim olursan ol ister çocuk, kadın ticareti, uyuşturucu yap ne istersen yap, sahtekar ol, ne getirsen getir sormayacağım diyor. Para nereden gelirse gelsin başımın üstüne dediler. Ben de iki şey söyledim; bir kara para iyi parayı ülkeden kovar, iki kara para sahiplerini de Türkiye'ye getirir dedim. Uyuşturucu baronunu aklarsan 'ben de Türkiye'ye gideyim' der. İyi para çekildi. Gerçek yatırımcı kaçtı. Türkiye 2006'da küresel doğrudan yatırımların yüzde 1,4'ünü Türkiye çekiyordu. Bugün bu rakam 0,007'ye düşmüş durumda. İktidar, saray sosyetesi, beşli çetenin güvencesi kirli para. Bu yılın ilk 8 ayında gelen kara para yabancı sermayenin 4 katı. 'Paranın rengi nedir, dini nedir hiç sormadık. Para paradır' diyordu. O kadar ki kendi ülkesinden habersiz. MASAK'a baksa kara parayı öğrenir.

"KİRLİ PARA NEREDEN GELİRSE GELSİN 'BAŞIMIN ÜSTÜNE' DEDİLER"

Bu da yetmedi dördüncü aşama. Adı Varlık Barışları. Tam 9 kez süresi uzatıldı. Bu ne demek? Kim olursan ol ister çocuk ticareti, kadın ticareti, insan, uyuşturucu ticareti yap, sahtekar ol, nereden kazanmış olursan ol kaynağını sormayacağım demek. Ne getirirsen getir sormayacağım diyor. Pislikle mi kazandın umursamayacağım diyor. Tam 9 kez çıkardıkları bu kanunu değiştirdiler. Bu kirli para nereden gelirse gelsin 'başımın üstüne' dediler. Tam 9 kez bu teklifi yaptılar. Bende iki şey söyledim. 1. Kirli para iyi parayı ülkeden kovar. 2. Kara para, sahiplerini de Türkiye'ye getirir dedim. Haklıyım. Uyuşturucuyu serbest bırakırsan, parayı Türkiye'de aklarsan ne diyecek uyuşturucu baronu? 'Ben de Türkiye'ye gideyim' diyecek. Paran var mı var, siyasilerle fotoğraf başta fotoroman olmak üzere herkesle çektirebilirsin. Güvencesi var adamın.

Türkiye kirlilikten, rüşvetten, uyuşturucudan kurtulmak zorunda. Türkiye Cumhuriyeti gri listeye alındı. Kara paranın Türkiye'de aklandığını Mısır'daki sağır sultan bile duydu. Kirli paradan, uyuşturucu parasından medet umanlardan uzak durun. Evlatlarınızı, ülkenizi, komşunuzu, çevreyi seviyorsanız uzak durun. Bay Kemal 85 milyonun hakkını ve hukukunu koruyacaktır.

"SOYLU'NUN İTİRAFINA TEŞEKKÜR EDERİM"

Soylu'nun itirafına teşekkür ederim. 'Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı yakalanıyor" diyor' diyor. Burası Kolombiya mı, Narcos'un dizisini mi, filmini mi izliyoruz? Ayda 20 bin yılda 260 bin eder. Bir de yakalanmayanlar 1 milyon eder. Kendileri itiraf ediyorlar ama bana kızıyorlar. Neden? Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar diyorlar. Dava açıyorlar, sanıyorlar ki Bay Kemal geri adım atacak. Hiç kimse endişe etmesin Bay Kemal 10'uncu köye gidecek yine de halkın çıkarını sağlayacaktır. Şimdi soruyorum; bu uyuşturu baronlarının onların maşalarının ülkemizde işi ne? Sokaklarımız bu kadar mı güvensiz? Korkmuyorlar, çekinmiyorlar, hesaplaşıyor, birbirlerini öldürüyorlar. Gençlerimiz bu kadar mı tehlike altında? Sesiniz kesiliyor, itiraf ediyorsunuz.

SARIYER’DE YAKALANAN UYUŞTURUCU KAÇAKÇISI BOJANİC

Sırp çete lideri İstanbul'da yakalanmadı mı? Kırmızı bültenle aranıyordu. Beyefendi 8 yıldır İstanbul'da oturuyor. Saray, fotoroman orada ağırlıyor herhalde. En sonunda polis arama yapıyor. Kaybolanlar var. Biz üstlerine gittiğimiz zaman hareket ediyorlar. Parayla teslim alındıysanız iradeniz de teslim alınmış demektir. Bunlar İstanbul'da her türlü pisliğe bulaşıyorlar. Bana diyorlardı ya 'İspat et' diye daha neyini ispat edeyim? 8 yıldır krallar gibi yaşıyor adam İstanbul'da.

Yakasını tut ve götür mahkemeye diyorsanız ona millet karar verecek. İktidara geleceğiz, göreceksiniz. Tek tek yakalarından yapışıp hakim huzuruna çıkaracağız. Bizim fotoroman nerede? Bir insanın gram onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder. Böyle insanlar ülkeye en büyük zararı veriyorlar. Hamisi kim? Sarayda oturan zat. El ele verip bu işleri çeviriyorlar.

Balkan, Kafkas mafyası Türkiye'de at koşturuyor. Uyuşturucu yüzünden birbirleriyle rekabet ediyorlar. Daha çok kara para demek daha çok uyuşturucu demektir. Daha çok uyuşturucu ise karnını doyurmaya tavuk döner alamayan gençlerimizin met denilen zehirlerin pençesine düşmesi demek.

Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre 2020 yılında uyuşturucu dosya sayısı 314 bin 466 2021 yılında 422 bin 479'a çıkmış. Bunlar yakalananlar. Geçen hafta Emniyet Genel Müdürlüğü'nün raporunu açıklamıştım. Bu raporları bizim okumadığımızı sanıyorlar. Biz devleti sizden çok daha iyi biliriz. Devletin saygınlığını koruyoruz biz. Devletimizi yüceltiriz. Siz devleti çürüttünüz. Tuz koktu su çürüdü. Geldiğimiz yer bu nokta.

"EKREM İMAMOĞLU'NU KİMSEYE YEDİRMEYİZ"

Cumhuriyet'ten intikam almayı da söylemeyi ihmal etmiyorlar. Bir yüzey var yüzeyin altında sığ alanda biriken pislik var. Yozlaşmanın merkezi Saraydır. Bu devletin namuslu polisleri, güvenlik güçleri var. Devleti sahipsiz kılmak istiyorlar.

Benimle anlaşmayı denediler duvara tosladılar. Kılıçdaroğlu'nun önünde sizin geçemeyeceğiniz duvarlar var. Halkın duvarıdır onlar. İkinci adımı attılar baktılar. Bunlara sesleneyim. Cumhurbaşkanı adayını taşeron sermayedarlar değil altı namuslu lider belirleyecek. İlk seçimlerde tabloyu ters yüz edeceğiz. Önemli soru sistemdeki çürüklüğü nasıl temizleriz? Bana dava açıyorlar.

Polisler canım ciğerim. Onlar Bay Kemal'in ne olduğunu biliyorlar. Onlara robot muamelesi yapanın kim olduğunu biliyorlar. Kimse endişe etmesin. Polislerimizi intihara sürükleyen kirli yapı şimdi İBB Başkanımızı siyasi yasaklı yapmaya çalışıyor. Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır ve kalır. İmamoğlu'nu kimseye yedirtmeyiz.

"NEFSİNE HÂKİM OLMAYAN HİÇ KİMSEYİ YANIMDA TUTMAYACAĞIM"

Ayağa kalk CHP, ayağa kalk Türkiyem. Nefsine hâkim olanların iktidarı geliyor. Nefsine hâkim olmayan hiç kimseyi yanımda tutmayacağım. İsterse 40 yıllık arkadaşım olsun! Bay Kemal’in yanında kula kulluk edenler asla yer almayacak, dalkavuklar olmayacak, Bay Kemal’in yanında sizler olacaksınız, vatanseverler olacak, durma CHP, korkma ve kaygılanma, bedeli ne olursa olsun , ne pahasına olursa olsun mutlaka ama mutlaka kazanacağız."