Kılıçdaroğlu'ndan Suna Kan'a sürpriz doğum günü kutlaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da huzurevinde kalan devlet sanatçısı Suna Kan'ın doğum gününü kutladı.

Doğum kutlamasına Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. Başbakanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım ve kısa süre önce Parti Meclisi kararı ile ihraç edildiği CHP'ye geri dönen Aylin Nazlıaka katıldı.

Doğum günü kutlamasında keman virtiözü Cihat Aşkın ve minik sanatçılar bir dinleti gerçekleştirdi.

Suna Kan, Türk bestecilerinin keman yapıtlarının ilk seslendirişlerini, Beethoven ve Brahms’ın bütün keman sonatlarını yorumlamış ve birçok keman virtüözüne esin kaynağı olmuş bir olarak Türk sanat tarihine geçmişti.

Çocuk yaşta yeteneğiyle keşfedilmiş olan Suna Kan, 1948 yılında çıkartılan Harika Çocuk Yasası ile yurt dışında eğitim görmüş ve yıllarca Türkiye'yi dünya çapında temsil etmişti.

Aylin Nazlıaka sosyal medya paylaşımında doğum günü ile ilgili bilgileri verdikten sonra, "Ne yazık ki Suna Kan’ın yanı sıra İdil Biret, Gülsin Onay, Fazıl Say, Hüseyin Sermet gibi değerli sanatçıların devlet desteği ile yurtdışında sanat eğitimi alarak yetişmesini sağlayan Harika Çocuk Yasası’ndan son yıllarda yararlanan olmadı, olamadı. Devletimizin yeniden yetenekli sanatçılarına sahip çıktığı aydınlık günleri birlikte kucaklamak dileğiyle..." diye yazdı.

Aylin Nazlıaka açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"İyi ki doğdunuz Sayın SUNA KAN! Nice mutlu yıllara... Verdikleri mini konser için Cihat Aşkın’a, Cana Gürmen’e, Kenan Tatlıcı’ya, Mesut Çaşka’ya, Can Özhan’a ve genç sanatçılarımıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca teşrifleriyle bugününün anlam ve önemini yükselten Sayın Genel Başkanımız’a şükranlarımızı sunarız."