CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud’un daveti ile iki günlük ziyaret için Suudi Arabistan'a giden Erdoğan'a seslendi. Kılıçdaroğlu, "Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Suudi Arabistan'a giden Erdoğan'a: İşte sen busun Erdoğan, utan diyeceğim ama nafile

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında 2018'den bu yana en ciddi krizlerden birinin çıkmasına yol açan Cemal Kaşıkçı davasının Riyad'a devredilmesinin ardından iki günlük Suudi Arabistan'a ziyaretine gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud’un daveti ile ülkeye ziyarete giden Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile."

NE OLMUŞTU?

Gezi Davası'nın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen karar duruşmasında bin 637 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere Taksim Dayanışması üyeleri Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a da 18’er yıl hapis cezası verildi. Davada tutuklanmasına karar verilen 7 sanıktan biri olan Yiğit Ali Ekmekçi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunmuş, Osman Kavala'ya verilan ceza hakkında, "Artık AİHM'lik iş kalmadı. Bitti o iş. Çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin AİHM'le alakası yok" diye konuşmuştu.

Öte yandan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili yargılama dosyası Suudi Arabistan’a devredilmişti. Erdoğan, Suudi Arabistan yönetimi tarafından Türkiye’de öldürüldüğü iddia edilen Cemal Kaşıkçı hakkındaki davanın Suudi Arabistan’a devredilmesinden 3 hafta sonra ziyaret gerçekleştirmiş oldu. Kaşıkçı davası, 7 Nisan'da Suudi Arabistan'a devredilmişti.