CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti kurmaylarına talimat vererek 81 il, 973 ilçede elektriği kesilenlerle dayanışma içerisinde olunmasını istedi.

Kılıçdaroğlu’ndan talimat: 81 ilde elektriği kesilenlerle dayanışın

Enerji kalemlerine yapılan zamları protesto ederek faturasını ödemeyen, elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriği kesik haneleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’ya talimat vererek, 81 il, 973 ilçede elektriği kesilen hanelerle dayanışma içerisinde olunmasını talep etti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, CHP liderinin talimatı üzerine harekete geçti. Nazlıaka, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve 81 il kadın kolu başkanına görevlendirme yazısı yazdı. Nazlıaka, görevlendirme yazısında, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları doğrultusunda CHP Kadın Kolları olarak, 81 ilde elektriği kesilmiş olan yurttaşlarımızı ziyaret ederek dayanışma içinde olacağız” dedi.

‘KARANLIĞA MAHKÛM OLMAYACAĞIZ’

Yeni yol haritaları ile ilgili yazılı açıklama yayımlayan Nazlıaka, “Bir annenin dahi çocuklarını yatağa aç yatırmadığı, suya, ekmeğe erişiminin lüks olmadığı 21. yüzyıl Türkiye’sinde yurttaşların karanlıkta kalmadığı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız” dedi ve şunları kaydetti:

“Ülke kaynaklarının 5’li çeteye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Bir hane karanlıkta ise hepimiz karanlıktayız. Bu karanlığa birlikte aydınlatmak için 81 il 973 ilçede elektriği kesilen haneleri tek tek ziyaret edeceğiz. CHP Kadın Kolları olarak bu hanelerle dayanışacak ve ilk seçimlerde logosunda ampul olup halkı karanlığa mahkûm eden partiyi sandığa gömeceğiz. Ampulü patlatacağız!”