CHP'nin, sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşme çağrısı üzerine olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulu toplanamadı. AKP ve MHP'ye tepki gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra olacak bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan TBMM Genel Kurulu'nun toplanamamasına ilişkin AKP ve MHP'ye tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nun toplanamaması üzerine AKP ve MHP'ye tepki gösterdi. "Sağlıkta şiddet Türkiye'nin temel sorunlarından birisidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra olacak bütün negatif olayların sorumlusu AKP ve MHP'dir" dedi.

CHP'nin, sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşme çağrısı üzerine olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulu, yeter sayı bulunamadığı için toplanamadı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. Bilgiç, birleşimin başında elektronik yoklama yaptı. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, Bilgiç, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Böylece olağanüstü toplantı çağrısı düşmüş oldu.

Genel Kurul'a gelerek yoklamaya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul'un toplanamamasına ilişkin AKP ve MHP'ye tepki gösterdi.

"Sağlıkta şiddet Türkiye'nin temel sorunlarından birisidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu sorunu çözecek organ TBMM'dir. TBMM'yi bu acı olayları engellemek açısından göreve davet ettik. CHP olarak, İYİ Parti olarak, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradaydı. Hepimiz görevimizi yaptık" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum AKP ve MHP... Dolayısıyla bundan sonra olacak bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır" diyerek tepki gösterdi.