CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sait Erdal Dinçer'in TÜİK başkanlığı görevinden alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Şahıs ve ailesi, TÜİK bürokratını anında çöpe attı. Bunların suçlarına ortak olan bürokratlar, geç olmadan bu yoldan dönün. Başınıza aynısı gelecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK Başkanı Dinçer'in görevden alınmasıyla ilgili açıklama

Resmi Gazete'de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, TÜİK Başkanı Prof. Dr. Erdal Dinçer görevden alındı, yerine Erhan Çetinkaya atandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından kapılarını ana muhalefet partisinin genel başkanına açmayan TÜİK'in başkanının görevden alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Şahıs ve ailesi, TÜİK bürokratını anında çöpe attı. Bunların suçlarına ortak olan bürokratlar, geç olmadan bu yoldan dönün. Başınıza aynısı gelecek. Suçlar sırtınızda yeni iktidara merhaba diyeceksiniz!"

TÜİK İÇERİ ALMAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklanan enflasyon verileri nedeniyle eleştirdiği TÜİK'e gitmişti.

Güvenlik görevlileri, randevusu olmayanların içeri alınmayacağı bilgisini vererek ana muhalefet partisine kapılarını açmamıştı.

Dinçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na neden randevu vermediğine ilişkin, "Bu kurum siyasetten uzak, tartışmalardan uzak kalıp, ülkenin en kritik verilerini üretmeli. Çok hayati bir iş bu. Görüşmeme nedenimiz budur" açıklamasını yapmıştı.