TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in enflasyon açıklamalarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum, ciddi bir çürüme var. 84 milyonun zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı, daha ne kalsın" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK Başkanı'na yanıt: Ciddi bir çürüme var

“Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum” açıklamasında bulunan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer’e yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum da Allah aşkına markete gitmiyorlar mı bunlar? Bunlar peynirin, zeytinin fiyatını bilmiyorlar mı? 84 milyonun ahını alamazmış, aldın zaten daha ne?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Konut Görevlileri Sendikası Ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Apartman görevlileriyle yaklaşık 2,5 yıldır ilgileniyoruz. Tıpkı taşeron işçileriyle ilgilendiğimiz gibi" iifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Onların önce sendika kurarak örgütlenmelerini ve bir araya gelmelerini çok arzu ettim. Bu çerçevede elimizden gelen bütün çabaları gösterdik. 1 milyonu aşkın apartman görevlisi arkadaşıma seslenmek isterim; moralinizi bozmayın, Türkiye güzel ve büyük bir ülke. Sizin sorunlarınız var biliyorum. Sizin sorunlarınızı çözmek benim boynumun borcudur, çözeceğim."

'BÜROKRASİNİN ÇÜRÜDÜĞÜNÜ BİLİYORUM'

Burada yaptığı açıklamalarda TÜİK Başkanı Dinçer'in enflasyon açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "84 milyonun zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı, daha ne kalsın" dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum, ciddi bir çürüme var. Saraydan alınan talimat üzerine enflasyon rakamları açıklanıyor. Bunlar markete, pazara gitmiyorlar mı? Yumurtanın, sütün, zeytinin, yağın fiyatını bilmiyorlar mı? Kaç liradan kaç liraya çıktığını bilmiyorlar mı... 84 milyonun zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı, daha ne kalsın. Millet İttifakı adayımızı belirleyecek hiç kimse şundan endişe duymasın, 13. cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı olacak."

TÜİK BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Sait Erdal Dinçer, ülkedeki görülmemiş hayat pahalılığına rağmen beklenenden düşük çıkan enflasyon veriline müdahale edilip edilmediğine ilişkin soruyu yanıt vermiş, “Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?” demişti.

Dinçer, TÜİK'in enflasyon verilerini düşük gösterdiği eleştirilerine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek... Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?”

ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOLARI TAŞIYANLAR BELLİ; YANINDA GEZENLER

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Türkiye'yi çift paralı bir ülke olmaktan çıkartarak dış ticaretle iştigal edenler dışında herkesin işini de tasarrufunu da Türk lirasıyla yaptığı bir yer haline getirmek için herkesten destek istiyoruz" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:

"Demek ki Sayın Erdoğan Türkiye'de çift paranın kullanıldığını kabul ediyor. Yani bir taraftan döviz bir taraftan Türk lirası. İyi de memleketi bu hale kim getirdi? Bu şikayeti yapan kişi önce sesini beşli çeteye duyurması lazım. Dolar bazında garantiler verildi. Köprülerin, yolların bedelleri var. Aynı zamanda yüksek mevduat sahiplerine de dolar üzerinden kur garantisi verildi, nasıl oluyor bu? Vatandaşın cebinde dolar mı var? Doları taşıyanlar belli; yanında gezenler. Beşli çetenin kim olduğunu sadece ben değil bütün dünya biliyor. Kurtarmak istiyorsan önce beşli çeteyi çağıracaksın. Diyeceksin ki 'yolları, köprüleri doları bitiriyorum, hepsi Türk lirası olacak' diyeceksin. Vatandaşı kandırmasınlar, herkes gerçeği biliyor. Apartman görevlilerinin dolarları mı var? İnsaf kardeşim 21'inci yüzyılda yaşıyoruz."