CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ın kendisine yazdığı açık mektuba yanıt verdi. KIlıçdaroğlu, "Çankaya Köşkü'nün ikametgâhımıza ayrılmış bölümündeki elektrik, doğalgaz, su, telefon ve internet kullanımından kaynaklı tüm faturaları maaşımdan ödeyeceğim" diye yazdı.

Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'ın açık mektubuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar'ın kendisine yazdığı açık mektuba yanıt verdi. 

Dündar, Çankaya Köşkü'ndeki kişisel ve ailevi harcamaları devlete ödetmeyip, kend, maaşından karşılaması çağrısında bulunmuştu. Bu önermenin ahlâkî ve vicdanî olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Çankaya Köşkü'nün ikametgâhımıza ayrılmış bölümündeki elektrik, doğalgaz, su, telefon ve internet kullanımından kaynaklı tüm faturaları maaşımdan ödeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun mektubu şöyle:

“Sayın Dündar,

Mektubunuza ilişkin yanıtımın gecikmiş olduğunun farkındayım. Son derece yoğun geçen ‘Milletvekili adaylarını belirleme süreci' nedeniyle yaşanan gecikmeyi anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Mektubunuzda özetle “Çankaya Köşkü'ndeki kişisel ve ailevi harcamalarımızı devlete ödetmeyip, maaşımdan karşılamamı” öneriyorsunuz. Öncelikle bu önermenizi, ahlaki ve vicdani bulduğumu vurgulamama izin verin. Bu konuyu da kapsayacak bir biçimde, çok uzun süredir kamu yöneticilerinin tasarrufu kendilerinden başlatması ve mutlak surette mütevazı bir yaşamları olması gerektiğini savunduğumu en iyi bilen isimlerden birisiniz.

Ankara'nın 100.Yıl semtindeki bir apartman dairesinde sürdürdüğümüz mutlu aile yaşamımız buna örnektir. Ki özellikle siyaset kurumunun bir zenginleşme aracı olmaması gerektiğini; cumhurbaşkanı dahil tüm kamu yöneticilerinin ve siyasetçilerin özel yaşamlarında ve kamu kaynaklarını kullanmaları hususunda beytülmale el uzatmaktan kaçınmaları gerektiğini de ısrarla vurguluyorum.

Bu çerçevede çok daha önceden almış olduğum kararı, mektubunuz vesilesiyle kamuoyuyla paylaşmaktan son derece memnunum.

Sayın Dündar,

Sizin aracılığınızla söz veriyorum ki;

Çankaya Köşkü'nün ikametgâhımıza ayrılmış bölümündeki elektrik, doğalgaz, su, telefon ve internet kullanımından kaynaklı tüm faturaları maaşımdan ödeyeceğim.

İkametgah bölümündeki mutfak ile kişisel ve özel etkinlik harcamalarını da maaşımdan karşılayacağım.

Özel seyahatlerimiz de dahil olmak üzere diğer tüm kişisel harcamalarımız için sadece maaşımı kullanacağım.

Sevgili eşim, bana eşlik etmesini gerektiren, örneğin uluslararası toplantı ve ziyaretlerde kullanacağı kıyafetlerin ücretleri de dahil, tüm kişisel harcamalarını aile bütçemizden karşılayacak.

Bunlara ek olarak;

Katılmak durumunda kalabileceğim tüm siyasi parti faaliyetlerine gidişlerimde cumhurbaşkanlığı araçlarını kullanmayacağım; siyasi parti faaliyeti kapsamındaki seyahatlerimde uçak, konaklama vb. harcamalar dahil tüm masraflarımı parti bütçesinden karşılayacağım.

Öte yandan şunu da belirtmek isterim; kararım doğrultusunda Cumhurbaşkanı maaşımın da azaltılması yönünde bir düzenleme yapacağım."