CHP lideri Kılıçdaroğlu Antalya'da gençlerle bir araya geldi. “Ben sizin gibi sıralarda otururken aklımda bugünleri hiç hayal edemezdim" diyen Kılıçdaroğlu gençlere film tavsiyesinde bulundu. Kılıçdaorğlu, gençlere Sergey Ayzenştayn’ın yönettiği 1925 yılı Sovyet yapımı Potemkin Zırhlısı’nı izlemelerini tavsiye etti.

Kılıçdaroğlu'ndan üniversiteye hazırlanan gençlere film tavsiyesi
Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da Kemer Belediyesi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrenciler için hizmet veren etüt merkezini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, burada etüt merkezindeki sınıfları gezdi.

'POTEMKİN ZIRHLISI' TAVSİYESİ

Gençlerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, film tavsiyesinde bulundu. Gençlere Sergey Ayzenştayn’ın yönettiği 1925 yılı Sovyet yapımı Potemkin Zırhlısı’nı izlemelerini tavsiye eden Kılıçdaroğlu, "Özellikle sinemada bazı filmler var. Bunlar dünya sinema tarihinin önemli filmleridir. Bunları mutlaka izlemeniz lazım. Mesela Potemkin Zırhlısı gibi. Bir dönem bunun müziği, bir dönem filmin kendisi yasaklandı. Ama bütün sinema severler bir şekliyle bu filmi izlerler." ifadelerini kullandı.

“HAYAL BİLE EDEMEZDİM”

Eleştirinin önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Geleneklerimiz var. Geleneklerimize bazen yabancılaşıyoruz. Geleneklerimiz de çok önemlidir. Ata sözlerimiz çok önemlidir. Mesela hep aynı şeyi beraber düşünelim diye düşünürüz, oysa bizim babalarımız, dedelerimiz ne demiş. Akıl akıldan üstündür. Yani farklı şeyleri düşünmemiz ve tartışmamız gerekiyor. Bu imkanı sağladığı için hepinizin önünde belediye başkanımıza teşekkür ederim. Sizden en büyük arzum derslerinize çalışın, umarım arzu ettiğiniz yerlere gidersiniz ve kazanırsınız. Ülkeye önemli katkılarda bulunursunuz. Ben sizin gibi sıralarda otururken aklımda bugünleri hiç hayal edemezdim. Hele siyasete girmeyi filan hiç hayal bile edemezdim ama hayat getiriyor belli yerlere. Siz isteseniz de istemeseniz de. Birbirinizi sevmeyi, sağlıklı eleştirmeyi, sürekli övme değil yeri geldiğinde eleştirmeyi, eleştirilen arkadaşların da eleştiriyi dikkatle dinlemelerini isterim. Bu sizi hem yakınlaştırır, hem dostluklarınızın daha sağlam olmasına olanak sağlar" dedi.

“YURT DIŞINA GİDEYİM DEMEZSENİZ ÇOK DAHA GÜZEL BİR SONUÇ ÇIKACAK”

Kılıçdaroğlu girdiği başka bir sınıfta da şunları belirtti:

“21. Yüzyıl teknoloji yüzyılı. Osmanlı sanayi devrimini kaçırdığı için battı. Şimdiki dünya teknolojide hızla ama hızla ilerliyor. Biz teknolojinin neresindeyiz? Ben MIT’ye (ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) gittim. Dünyanın teknoloji konusunda bir numaralı üniversitesi. Yine ABD’de 2 üniversiteye, Londra’da 3 üniversiteye. Üstelik bu üniversitelerin tamamı bilim ve teknoloji ile ilgiliydi. Bizde bilim ve teknolojinin gelişmediğini biliyoruz. Her biriniz cep telefonu kullanıyorsunuz. Cep telefonlarının hiçbirisi Türkiye’de üretilmiyor. Dolayısıyla katma değeri yüksek ürün üreten ülkelerin pazarı konumundayız. Pazarı değil üretmek zorundayız. Onun için son vizyon toplantısında ‘Ey dünya seninle rekabet etmeye geliyoruz’ dedik. Yani teknolojiyi Türkiye’ye getireceğiz, teknoloji burada gelişecek. Biz gelişmiş ülkeler ile rekabet edebilmeliyiz. Rekabet etmenin yolu katma değeri yüksek ürün üretmektir. O ürünü sizler üretiyorsunuz. Altyapıyı, bilimsel yapıyı sizler yani bu konuyu bilen, matematik, fizik, kimya neyse, o alanı bilenler yapıyor. Sanayici sizin ürettiğiniz bilgiyi elle tutulan metaya dönüştürüyor. Cep telefonları, oyun oynadığınız makinalar böyle.

İnsanoğlu tekerleği 1 milyon yılda keşfediyor. Şimdi her saniyede birden fazla buluş var. O nedenle sizin üstünüzdeki yükün farkında olmanız lazım. Teknoloji ve bilimi geliştirme konusunda ne kadar güzel çalışırsanız ve emeklerinizi Türkiye’ye verirseniz, yani yurt dışına gideyim demezseniz çok daha güzel bir sonuç çıkacak. Hepinize başarılar diliyorum."

(ANKA)