CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı milletvekili ve genel başkan yardımcılarının Altılı Masa’nın henüz uzlaşı sağlamadığı konular hakkındaki değerlendirmelerinden rahatsızlık duydu. Masada bulunan diğer genel başkanların tepkisini çekebilecek ifadelere katılmayan Kılıçdaroğlu’nun, bu konuda değerlendirme yapılmamasını istediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'ndan vekillere ve parti yöneticilerine 'Altılı Masa' yasağı

BirGün ANKARA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır” açıklamalarının ardından, milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarına Altılı Masa’nın üzerinde görüştüğü konular hakkında açıklama yapma yasağı getirdi.

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı milletvekili ve genel başkan yardımcılarının Altılı Masa’nın henüz uzlaşı sağlamadığı konular hakkındaki değerlendirmelerinden rahatsızlık duydu. Masada bulunan diğer genel başkanların tepkisini çekebilecek ifadelere katılmayan Kılıçdaroğlu’nun, bu konuda değerlendirme yapılmamasını istediği öğrenildi.

Son olarak CHP’li Kuşoğlu, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcili Hande Fırat’a yaptığı değerlendirmede, Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması durumunda Altılı Masa’nın dağılacağını ifade etti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise geçen hafta yaptığı açıklamada, Altılı Masa’nın iktidara gelmesi durumunda HDP’ye de bakanlık verilebileceğini söyledi.

Bu sözlerin hem Altılı Masa’nın diğer ortaklarından tepki göreceğini, hem de iktidar tarafından olumsuz algı için kullanılabileceğini düşünen Kılıçdaroğlu’nun bu nedenle değerlendirme yapılmamasını istediği öğrenildi.