CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin sabahlarını karanlığa boğdular. Gerçekten de bu bir trajedidir" diyerek kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler Türkiye'yi, bunu hemen düzelteceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan yaz saati uygulamasına tepki: Sabredin, çok az kaldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak kalıcı yaz saati uygulamasına tepki gösterdi.

"Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da gün ışığından korkmaları neyin nesidir?" diyen Kılıçdaroğlu, "Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler Türkiye'yi, bunu hemen düzelteceğiz" ifadelerini kullandı.

Kalıcı yaz saati uygulamasının yol açabileceği hastalıklara da değinen Kılıçdaroğlu, "Gün ışığı bir sinyaldir. Bu sinyal gelir ve fizyolojik süreçleri kontrol eden çeşitli hormonların üretimi başlar. Bunu engellerseniz hastalıklara yol açarsanız. Bu yapılan bozulmuş biyolojik ritim, nörohastalıklar, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi hastalıklar için önemli bir risk teşkil ediyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin sabahları aydınlık olacak. Sabredin, çok az kaldı" notuyla paylaştığı videoda şunları kaydetti:

"Sevgili halkım, kış saatine geçmeyerek bakın çocuklarımıza ne yaptılar? Bu karanlıkta bu yollara düşen göz göze kalp kalbe el ele vermeye çalışan insanlarımız. Türkiye’nin sabahlarını karanlığa boğdular. Gerçekten de bu bir trajedidir. Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da gün ışığından korkmaları neyin nesidir? Bu cehaleti artık bu ülke kaldıramaz oldu ama ben bu cehaletin üreteceği sonuçlarla ilgili bir rapor hazırlattım. Biyolojik saatimizin en önemli uyaranı gün ışığıdır sevgili halkım. Gün ışığı bir sinyaldir. Bu sinyal gelir ve fizyolojik süreçleri kontrol eden çeşitli hormonların üretimi başlar. Bunu engellerseniz hastalıklara yol açarsanız. Bu yapılan bozulmuş biyolojik ritim, nörohastalıklar, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi hastalıklar için önemli bir risk teşkil ediyor. Bunlar rapor mapor bilmez, okumazlar. Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler Türkiye’yi. Bunu hemen ama hemen mutlaka düzelteceğiz"