CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yaptığı konuşmada Yenikapı'daki 'israf sergisi' hakkında açıklama yaptı

Kılıçdaroğlu'ndan Yenikapı'daki 'israf sergisi' hakkında ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yenikapı'daki miting alanına dizdiği 'israf sergisi' hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Ekrem Bey'in İstanbul'da parka dizdiği kullanılmayan araçları... Kime verdiniz bu araçları? Neden gösterdi onları, israfın boyutunu görsünler diye" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde konuştu. CHP Genel Başkanı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Nohut, mercimek, canlı hayvan herşey dışardan. Neden fabrikaları sattın? Nazilli'yi Sümerbank'tan biliyorum. Nazilli'ye o Sümerbank'ın o emeğini biliyorum. Binlerce aile oradan geçindi.

Her şeyi sattık şimdi sıra geldi Tank Palet Fabrikası'na. Katar'a niye veriyoruz arkadaş? Kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya niye veriyoruz? Memleketi bu hale kim getirdi Allah aşkına. Suriyelilere neden geldi diye kızıyoruz, Suriyeliyi buraya getiren adama kızacaksınız.

Millet İttifakı'nın belediye başkanları hizmet aşkıyla doludurlar. Onlardan iki şey bekledim. Oy versin vermesin ayrım yapmayacak. Herkesi kucaklayacak. İkincisi, belediye başkanları yaptığı her harcamanın hesabını verecek.

Kul hakkını savunmak gibi bir görevim var. İşçinin, emeklinin, çiftçinin işsizin hakkını savunmayayım mı? Yataya aç giren çocukların anneni yüreğinde açtığı yarayı bilen kaç kişi var? Çocuğunu beslemeyen anneyi Saray'dakiler düşünüyor mu? Belediye başkanlarına söyledim bir çocuk yatağa aç giriyorsa karnını doyurayacaksınız. Yeni bir siyaset anlayışı getiriyoruz.

‘İSRAFIN BOYUTUNU GÖRSÜNLER DİYE SERGİLEDİ’

Siyasetten bireysel olarak beklediğim bir şey yok. Ne yaparlarsa yapsınlar bunları söylemeye devam edeceğiz.

Ekrem Bey'in İstanbul'da parka dizdiği kullanılmayan araçları... Kime verdiniz bu araçları? Neden gösterdi onları, israfın boyutunu görsünler diye. Belediye başkanlarına sesleniyorum; Kul hakkı yemeyeceksiniz, israf yapmayacaksınız.