Kemal Kılıçdaroğlu’nu, “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” ifadesini gerekçe göstererek hedef alan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’na CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan tepki geldi. Öztrak, “Sorun bugün milletimizin herbir ferdini ezen demokrasi sorunudur. Kimse şu kış gününde buluttan nem kapmasın” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan İYİ Partili Ağıralioğlu’na Öztrak’tan yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu, hava muhalefeti nedeniyle ertelemek zorunda kaldığı Diyarbakır mitingi öncesi yaptığı açıklamada, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajlarla Kılıçdaroğlu’nu bu sözleri nedeniyle hedef aldı. Ağıralioğlu, yayımladığı mesajlarda, “Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır! Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu TBMM'den geçer” ifadeler kullandı.

Ağıralioğlu’nun bu yöndeki sözleri CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a soruldu. İYİ Partili Ağıralioğlu’na tepki gösteren Öztrak, “Sorunların çözüm adresinin TBMM olduğunun müellifi de Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Burada kimse kafaları bulandırmamalıdır. Sorun bugün milletimizin herbir ferdini ezen demokrasi sorunudur. Kimse şu kış gününde buluttan nem kapmasın” dedi.

Öztrak’ın bu yöndeki soruya yanıtı şöyle oldu:

"Önce sayın Genel Başkanımızın söylediği cümleyi herkes doğru okumalıdır. Genel Başkanımız bir demokrasi sorunundan bahsetmiştir. Bugün ülkemizin 784 bin kilometrekaresinde en önde gelen sorun demokrasi sorunudur. Bugün Diyarbakır’da da demokrasi sorunu vardır; Adana’da da vardır, Kars’ta da, Edirne’de de Ankara’nın göbeğinde de vardır. Sorunların çözüm adresinin TBMM olduğunun müellifi de Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Burada kimse kafaları bulandırmamalıdır. Sorun bugün milletimizin herbir ferdini ezen demokrasi sorunudur. Kimse şu kış gününde buluttan nem kapmasın."