İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP liderinin muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili yaptığı yorumlarla ilgili "Biz özgürlükçü, fikirlerin zenginliğini esas alan bir çoğulcu parti meydana getirmeye çalışıyoruz. Sayın Ağıralioğlu'nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı tartışması: İYİ Parti'den açıklama

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" sözlerine ilişkin, "Milletvekilimiz sayın Ağıralioğlu'nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür" değerlendirmesinde bulundu.

Ağıralioğlu'nun "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" açıklaması gerilim yatarmış, Ağıralioğlu'nun sözlerine CHP'li Engin Altay sert tepki vermişti.

"ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR PARTİ MEYDANA GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise düşünce özgürlüğüne önem verdiklerini vurguladı. Zorlu, "Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Parti yönetimininiz bu konuda ne diyor?" sorusuna "Biz özgürlükçü, fikirlerin zenginliğini esas alan bir çoğulcu parti meydana getirmeye çalışıyoruz. Sayın Ağıralioğlu'nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Partili Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde Karar TV'de yaptığı açıklamada, "Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday, konuşmalarına bakınca... Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini gözardı etmesek mi diyorum" şeklinde konuşmuştu.

"Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" diyen Ağıralioğlu, "Klasik sağ seçmen, camide bile safın soluna durmaz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Ağıralioğlu'na tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i işaret ederek, "Hoş bir video değil. Çocuğun kulağı çekilecekse evin reisi çeker" ifaderlerini kullanmış, Altay'a yanıt veren Ağıralioğlu ise "Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti'deyiz" açıklamasıdna bulunmuştu.

Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullanmıştı: "Siyaseti milletten, sahadan, istişareden, tenkitten, gerçeklikten koparan, işte bu tehlikeli duygudur. Bu dil ve üsluptur meselemiz. Siyasette, "Kimi koyarsam kazanırım, ceketimizi koysak da kazanırız." kibri kaybettirir! Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir.."