Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi avukatı Celal Çelik, Mersin saldırısını gerçekleştirenlerle CHP arasında bağ kuranlar hakkında suç duyurusuna bulunacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatından 'Mersin' açıklaması: Suç duyurusunda bulunacağız

Mersin’de önceki gün Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine düzenlenen saldırıda, saldırganlardan biriyle CHP’nin ilişkilendirilmesine partiden bir tepki daha geldi. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelal Çelik, bu ilişkilendirmenin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, “Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin, ucu ya HDP ya CHP’nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar” demiş, bugün ise yandaş gazeteler, “CHP’nin gazetecisi” biçiminde birbirine benzer manşetlerle çıkmıştı.

Celal Çelik, konu hakkında Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Çelik, şunları yazdı:

"Alçak terör örgütü tarafından Mersin Polisevi'nde gerçekleştirilen menfur terör eylemi üzerinden ahlaksızca siyasi rant devşirmeye çalışan ve bu kapsamda iftira ve hakaretlere başvuran siyasiler ile havuz medyasının kirli kalem ve ilgilileri bilmelidir ki;

Cumhuriyet Halk Partisini haksızca itham etmek, iftiralara maruz bırakmak, terör örgütleri ile yan yana göstermek, teröristlerin korunduğu haksız algısını yaratmak elbette yaptırımsız bırakılmayacaktır! Tam da bu nedenlerle tüm sorumlular hakkında derhal suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur..."