CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamasına değinen HDP'li Garo Paylan, "Bunun net bir adaylık açıklaması olup olmadığı kendi takdirleridir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamasına HDP'den ilk yorum

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Paylan, "Erken seçim sathına girilirse milletvekili ve cumhurbaşkanı adayları ortaya çıkacaktır. Her parti elbette kendi düşüncesini söyleyecek. Bunun net bir adaylık açıklaması olup olmadığı kendi takdirleridir" ifadelerini kullandı.

Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2021 yılı bütçesini eleştirdi. Paylan, bütçede esnafa doğrudan gelir desteği vermek için 5 kuruşluk kaynağın bulunmadığını savundu.

Covid-19'a karşı geliştirilen aşıların Türkiye'de yurttaşlara ücretiz sunulması gerektiğini söyleyen Paylan, taleplerinin, ihtiyaç olan 100 milyon aşının gerek Çin'den gerek Almanya'dan bir an önce Türkiye'ye ulaştırılması olduğunu belirtti.

kilicdaroglu-nun-cumhurbaskanligi-adayligi-aciklamasina-hdp-den-ilk-yorum-814301-1.
Fotoğrafa: HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde aday olması durumunda destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine Paylan, şunları ifade etti:

"2021 yılı, seçim yılı olma olasılığı yüksek. Erken seçim sathına girilirse milletvekili ve cumhurbaşkanı adayları ortaya çıkacaktır. Her parti elbette kendi düşüncesini söyleyecek. Sayın Kılıçdaroğlu'nun düşüncesi bu anlamda dün ortaya konulmuştur. Bunun net bir adaylık açıklaması olup olmadığı kendi takdirleridir. Yeni dönemde bu konuda Türkiye'yi bu girdaptan çıkarmak için mutlaka bütün siyasi partilerin bir araya gelerek şapkayı önümüze koyarak düşünmeliyiz. Demokratik bir geçişi nasıl sağlayacağımızı önümüze koymalıyız. Adaylıkların daha az önemli olduğunu düşünüyorum."

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

TBMM'de dün 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde konuşan Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında “Aday ol aday” şeklinde laf atılması üzerine şu yanıtı vermişti:

“Benim aday olamayacağımı size kim söyledi? Ben ne istiyorum? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımla, ‘aramazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz’ diyen bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum. Ben siyaseti, halkına ve hakka hizmet eden bir anlayıştan geliyorum. Ben hiçbir zaman hiçbir yerde haram lokmaya el uzatmadım. Kimsenin hakkını hukukunu çiğnemedim. Her zaman ve her yerde adaletten yana oldum. Adaleti her yerde savundum. Hiçbir zaman benim mal varlığımla beni tehdit edenlerin arkasında selam durmadım.”