AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun 'kaçış planı' videsonun ardından bir açıklama daha yaptı. Çelik, "Herkes biliyor ki, Cumhurbaşkanımız milletine ve Türkiye’ye aşkla bağlıdır. Bunu sorgulamaya kalkanlar, sadece kendilerinin Türkiye’ye bağlılıklarını sorgulamış olurlar" iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun duyurduğu ‘kaçış planının’ ardından AKP Sözcüsü’nden bir açıklama daha

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam yayınladığı videonun ardından AKP Sözcü Ömer Çelik’ten bir açıklama daha geldi.

“Herkes biliyor ki, Cumhurbaşkanımız milletine ve Türkiye’ye aşkla bağlıdır. Bunu sorgulamaya kalkanlar, sadece kendilerinin Türkiye’ye bağlılıklarını sorgulamış olurlar” şeklinde konuşan AKP’li Çelik, şu mesajları paylaştı:

“Dün, bir siyasi parti genel başkanının kendisini ve partisini karanlık çevrelerin propaganda aygıtı haline getirmesine şahit olduk. Sn Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımızın ülkeden kaçacağını söylemesi karanlık odakların propagandasının tercümesinden başka bir şey değildir! Cumhurbaşkanımız defalarca her türlü bilinen ve bilinmeyen suikast girişimine karşı durdu. Türkiye’ye hizmeti bir kader gibi yaşadığını defalarca gösterdi. Cumhurbaşkanımıza dönük söylenen o çirkin sözler, söyleyenlerin alnına iftira olarak yapışmıştır.


Etrafımızda olup bitene bakın. Türkiye’nin bu gelişmeler karşısındaki duruşuna bakın. Cumhurbaşkanımıza “kaçacak” denmesinin kimlerin kara propaganda aygıtında üretildiği net görülür. Kimlerin buna alet olduğu ise açıktır. Herkes biliyor ki, Cumhurbaşkanımız milletine ve Türkiye’ye aşkla bağlıdır. Bunu sorgulamaya kalkanlar, sadece kendilerinin Türkiye’ye bağlılıklarını sorgulamış olurlar. Milletimiz Türkiye’nin devlet başkanına dönük bu iftira kampanyasının Türkiye’ye zarar vermek amacı taşıdığının farkındadır. Karanlık odakların yıllardır yürüttüğü bu faaliyetler hep hezimete uğramıştır. Onların siyasi aletleri de milletimizden gereken cevabı alacaktır.”

DÜN AKŞAM DA AÇIKLAMA MESAİSİNDEYDİ

Ömer Çelik, dün akşam; a haber, TRT Haber ve CNN Türk'ün yanı sıra Twitter adresinden de Kılıçdaroğlu'nun sözleri hakkında açıklamalar yapmıştı. AKP Sözcüsü Çelik, “Kılıçdaroğlu’nun beyanları, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun ismini vermediği vakfın ise TÜRKEN olduğu biliniyor. CHP lideri, para akışları ve belgelerinin ellerinde olduğunu söyledi, 1 milyar liranın Ensar ve TÜRGEV tarafından ABD’ye transfer edildiğini ifade etti.