CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika'ya para aktarılması ile ilgili videoyu eş zamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK'ün dosya hazırlattığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘kaçış planı’ videosu: RTÜK, yayınlayan kanallar için dosya hazırlattı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesinin kurucuları arasında olduğunu ifade ettiği Amerika'daki bir vakfa TÜRGEV ve Envar üzerinden para aktarılması yönündeki videosunu eş zamanlı yayınlayan KRT TV, TELE 1 ve Halk TV hakkında dosya hazırlattı.

Dosyanın pazartesi günü RTÜK'ün gündemine geleceği bildirildi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı. Taşçı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"1- CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye para aktarılmasıyla ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattı. Dosyalar Pazartesi günü Üst Kurulda görüşülecek! Şikayetçi TÜRGEV ve ENSAR!

2- RTÜK, Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı! Gerekçe “doğruluğu kesinleşmemiş”! Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve “yorumsuz” bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor. Karar Pazartesi günü…"

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Akşam 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını açıklayan Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun ismini vermediği vakfın ise TÜRKEN olduğu biliniyor.