CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Entrepreneur First, The Creator Fund, Creative UK ve Alan Turing Enstitüsü yöneticileri ile görüştü. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda, Türkiye'yi dünya ile entegre ve katma değer üreten bir ülke haline getirmek için hazırız. İşimiz çok, ama yolumuz açık!" dedi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise ziyarete ilişkin değerlendirmesinde, "O derece bir ilgi var ki Sayın Genel Başkan’ımızın ortaya koyduğu gelecek iddiasına, normalde 2 gün planlanmış olan İngiltere ziyaretimizi 4 güne çıkarmamız gerekti" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Londra'daki ilk temasları: Kimlerle görüştü, neler söyledi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temaslarına dün başladı.

Kılıçdaroğlu'na Londra ziyaretinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Yunus Emre ile Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve Denizli Gençlik Kolları Üyesi Gamze Kaya eşlik etti.

kilicdaroglu-nun-londra-daki-ilk-temaslari-kimlerle-gorustu-1083433-1.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Londra'da ilk olarak yeni nesil teknoloji yatırımı yapan Entrepreneur First ve The Creator Fund şirketlerinin yöneticileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yöneticiler ile yapılan görüşmede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

The Creator Fund şirketinin yöneticileri ile görüşmeThe Creator Fund şirketinin yöneticileri ile görüşme

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan, "Londra’da, üniversiteyi girişim dünyasıyla buluşturan ve dünyanın en iyi girişim ağlarından birini yöneten Entrepreneur First ile verimli bir toplantı yaptık. Türkiye’yi bu derin krizden çıkarmak için üniversitelerimizi birer üretim merkezine dönüştürecek adımları atacağız" açıklamasını yaptı. CHP Lideri paylaşımının devamında, "İktidarımızda her üniversite bir fabrika, her fabrika bir üniversite, her gencimiz bir girişimci olacak. Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda, Türkiye'yi dünya ile entegre ve katma değer üreten bir ülke haline getirmek için hazırız. İşimiz çok, ama yolumuz açık!" ifadelerini kullandı.

The Creator Fund şirketinin yöneticileri ile yapılan görüşmeye ilişkin de paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Londra’da ikinci durağımız, bilimsel girişimlere yatırım sağlayan ve çığır açan buluşların dünyaya kazandırılmasına öncülük eden Creator Fund oldu. Bu yatırımları ve iş modellerini hızla Türkiye'ye getireceğiz. Göreceksiniz, ülkemiz inovasyon odaklı yatırımlarla sıçrama yapacak" ifadelerini kullandı.

Entrepreneur First şirketinin yöneticileri ile görüşmeEntrepreneur First şirketinin yöneticileri ile görüşme

Kılıçdaroğlu daha sonra, İngiliz yaratıcı endüstri yatırımcısı Creative UK şirketinin yöneticileri ile bir araya geldi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Creative UK şirketinin yöneticileri ile görüşmeCreative UK şirketinin yöneticileri ile görüşme

CHP Lideri ayrıca The Alan Turing Institute veri kuruluşu yöneticileri ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Alan Turing Enstitüsü Başkanı ve global teknoloji devlerini yönetmiş iş insanı Doug Gurr ile çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Veri bilimi ve yapay zeka dünyayı değiştiriyor. Türkiye olarak, dünyadaki bu dönüşümün ivmelenen bir paydaşı olacağız. Umutla uyanacağız her yeni güne."

The Alan Turing Institute yöneticileri ile görüşmeThe Alan Turing Institute yöneticileri ile görüşme

ZİYARETİN SÜRESİ 4 GÜNE ÇIKARILDI

Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyaretindeki heyette yer alan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, gazetecilere açıklama yaptı.

Böke, açıklamasında, "O derece bir ilgi var ki Sayın Genel Başkan’ımızın ortaya koyduğu gelecek iddiasına, normalde 2 gün planlanmış olan İngiltere ziyaretimizi 4 güne çıkarmamız gerekti" ifadelerini kullandı.

Selin Sayek BökeSelin Sayek Böke

Selin Sayek Böke'nin açıklamaları şöyle:

“Sayın Genel Başkan’ımız, bildiğiniz gibi bundan birkaç hafta önce Amerika’da bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bilimin ufkunu Türkiye’ye taşımak üzere bilim insanlarıyla, teknoloji üretenlerle birlikte yeni bir ekonomik düzenin ilk adımlarını atmıştı. Bugün İngiltere’de başladığımız ziyaretimizde de bu sefer bilimi üretenlerle parayı buluşturacak, ülkeyi kirli paranın içerisinde boğan karanlığın yerine genç girişimci ruhun önünü açan ve aydınlık yarınları inşa edecek olan teknolojiyle buluşturacak temiz parayla görüşmeler yapıp yarını, geleceği, aydınlık günleri inşa etmenin adımlarını attık.

Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu sığ siyasi tartışmalar yerine gerçek gündemi oluşturan işsizliğin, yoksulluğun, yoksunluğun ortadan kalkacağı, ürettiğimiz, gençlerin bilimle, teknolojiyle buluştuğu, ama en önemlisi ürettikleri bu bilim için yatırım yapmak üzere Türkiye’ye gözünü dönmüş olan yatırımcılarla bir araya geldiği bir geleceği inşa ediyor olacağız. O derece bir ilgi var ki Sayın Genel Başkan’ımızın ortaya koyduğu gelecek iddiasına, normalde 2 gün planlanmış olan İngiltere ziyaretimizi 4 güne çıkarmamız gerekti. Çünkü yatırımcılar Türkiye’nin bu aydınlık gelecek iddiasından büyük bir heyecan duyuyorlar ve yeşile, çevreye, sosyal adalete, teknolojiye, bilime yatırım yapacak bir coğrafya olduğunu bildikleri bir Türkiye’nin bu yönde atacağı adımlar için de herkes hazır bekliyor. Dolayısıyla bugün, işte bu genç siyaseti gençlerle birlikte var eden bir anlayışla İngiltere’deki toplantımıza başladık.”