CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT çıkarması sosyal medyada en fazla konuşulanların başında geldi. BirGün yazarı Güven Gürkan Öztan, "Kılıçdaroğlu'nun SADAT önüne girmesi, TÜİK ya da MEB önüne gitmesinden kategorik olarak farklı. Devletin görünen yüzüne değil de 'derinine' karşı konuşuyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun SADAT çıkarması sosyal medyanın gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT çıkarması sosyal medyada en fazla konuşulan konunun başında geldi.

Çok sayıda isim, Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın önüne gitmesini yorumladı.

BirGün yazarı Güven Gürkan Öztan, "Kılıçdaroğlu'nun SADAT önüne girmesi, TUİK ya da MEB önüne gitmesinden kategorik olarak farklı. Devletin görünen yüzüne değil de "derinine" karşı konuşuyor. Bunu da, böylesine bir açıklıkla ilk kez yapıyor. Elbette bu hamle, bir siyasi stratejinin parçasıysa anlamlı" yorumunu yaptı.

Sosyal medyadan yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

NE OLMUŞTU?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki CHP'li milletvekilleri ile birlikte SADAT'ın önüne gitti. CHP Lideri burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var... Burası terörist yetiştiren bir kurumdur.

SADAT gibi kuruluşlar, kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray'dır. Bunu bütün Türkiye'ye ve halkımıza açık ve net ifade ediyorum."