İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Selim Diniz İlkokulu’nun Müdürü Ayşe Çevik, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıda Kılıçdaroğlu’na yumruk atmak suretiyle saldıran ve AKP üyesi olan Osman Sarıgün’e sosyal medya hesabında destek mesajı yayınladı. Eğitim Bir Sen üyesi olan okul müdürü Ayşe Çevik, yaptığı paylaşımda “Osman Dayıyı müdafaa etmek için 800 avukat gönüllü […]

Kılıçdaroğlu’nun saldırganına destek çıkan okul müdürü Meclis gündeminde

İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Selim Diniz İlkokulu’nun Müdürü Ayşe Çevik, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıda Kılıçdaroğlu’na yumruk atmak suretiyle saldıran ve AKP üyesi olan Osman Sarıgün’e sosyal medya hesabında destek mesajı yayınladı.

Eğitim Bir Sen üyesi olan okul müdürü Ayşe Çevik, yaptığı paylaşımda “Osman Dayıyı müdafaa etmek için 800 avukat gönüllü başvuru yapmış. Gurur duydum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca müdür Çevik’in sosyal medya hesabında yerel seçimleri öncesi 13 Şubat tarihli gönderisinde, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile çektirdiği fotoğrafı paylaştığı görüldü.

Öğrenci velileri ise basına verdikleri demeçte Müdür Ayşe Çevik’in fanatik bir AKP’li olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz. Bir saldırganı nasıl ‘Osman Dayı’ diye hitap edebilirler. Kindar ve dindar nesil böyle yetiştiriliyor. Linç kültürü çocuk yaşta yerleşiyor. Böyle bir saldırganın savunuculuğu açık bir siyasi tutumdur”şeklinde tepkilerini dile getirdi.

BİR EĞİTİMCİNİN SALDIRGANIN SAVUNUCULUĞUNU YAPMASI KABUL EDİLEMEZ!

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “İlkokul çağındaki çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir eğitimcinin, bir saldırganla gurur duyup savunuculuğunu yapması da açıkça siyasi tutum sergilemesi de hem devlet memurları kanununa hem de eğitim etiğine aykırıdır. Ayrıca Milli Eğitim Temel Kanunu’na da aykırıdır. Asla kabul edilemez olan bu davranışlar için gerekli idari ve hukuki süreç başlatılmalıdır” dedi.

CHP’li Bakan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

CHP’Lİ BAKAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK’A SORDU:

1 – İlkokul çağındaki çocukların emanet edildiği bir eğitimcinin bir saldırganın savunuculuğunu yapması ve açıkça siyasi tutum sergilemesi devlet memurları kanununa ve eğitim etiğine aykırı değil midir? Bu olay karşısında Bakanlığınızın tutumu ve açıklaması nedir?

2 – Selim Diniz İlkokulu’nun Müdürü olduğu belirtilen Ayşe Çevik’in sosyal medyada şiddeti meşrulaştıran ve siyasi tavır sergileyen paylaşımları hakkında idari soruşturma ve/veya işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa ilgili kişi hakkında hangi işlemler yapılmıştır? Başlatılmadıysa hangi gerekçe ile başlatılmamıştır?