CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "3 Aralık’ı bekleyin" ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin olası iktidarına ilişkin vizyon belgesinin açıklanacağı "İkinci Yüzyıla Çağrı" başlıklı toplantı öncesi, sosyal medya hesabından "Türkiye’nin ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosu hazır!" dedi. Kılıçdaroğlu'nun 'Şampiyonlar Ligi kadrosu' olarak tanımladığı isimler, İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısında sunum yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Şampiyonlar Ligi kadrosu'nda kimler var?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, bugün İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Bugün yepyeni bir güç birliğiyle tanışacaksınız. Bir siyaset üstü birlik. Oluşturduğumuz bu yeni siyaset üstü beyin takımından bazı isimleri burada göreceksiniz. Dünyadan ve Türkiye’den konusunda uzman ve itibarlı 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum" dedi.

Öte yandan CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısında CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Merkez Bankası'nın eski Başekonomisti ve Bilken Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) öğretim görevlisi olan Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu sunum yaptı.

Kılıçdaroğlu, yoplantı öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosu hazır!" diyerek birlikte çalışacağı isimleri duyurmuştu.

JEREMY RİFKİN

ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman Rifkin 1995’ten bu yana Wharton School’da ders veriyor. Bilimsel-teknolojik değişimlerin toplum ve çevre üzerindeki etkileri hakkında 20’den fazla kitap yazan Rifkin’in eserleri arasında The Green New Deal (2019), İşin Sonu (1995), Biyoteknoloji Yüzyılı (1998) gibi çalışmalar yer alıyor.

kilicdaroglu-nun-sampiyonlar-ligi-kadrosu-nda-kimler-var-1095827-1.

HACER FOGGO

Ağırlıklı olarak insan hakları konularına odaklanan çeşitli gazete ve dergilerde 15 yıl boyunca muhabir olarak çalıştı. 2003 yılından bu yana kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yaptı, 2006 yılında kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle Romanlarin yerlerinden edildiği Sulukule, Küçükbakkalköy, Kağıthane'de aktivist olarak mahallelinin yanında yer aldı, davalar açılmasını sağladı.

Pandemi döneminde 18 Mart 2020 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte Derin Yoksulluk Ağı'nı kurarak temel ihtiyaçlara ulaşamayan 3 binden fazla aileye gıda, tablet vb. gönderilmesini sağladı. Yerel yönetim, siyasi partiler ve kamu ile derin yoksulluk konusunda toplantılar yaptı, öneriler sundu. 2022 yılı Mart ayında CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi’nin kurucusu ve Koordinatörü olarak ülke çapında yoksullukla ilgili çalışmalarına devam ediyor.

kilicdaroglu-nun-sampiyonlar-ligi-kadrosu-nda-kimler-var-1095826-1.

PROF. DR. DARON ACEMOĞLU

ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) 1993 yılından beri ders veren Prof. Dr. Daron Acemoğlu, 1967 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul Kadıköy’deki Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulunda tamamladıktan sonra 1986'da Galatasaray Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini İngiltere’nin York Üniversitesi'nde tamamladı. London School of Economist okulunda öğretmenlik yaptı. 2000 yılında ise profesörlüğünü aldı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.

kilicdaroglu-nun-sampiyonlar-ligi-kadrosu-nda-kimler-var-1095823-1.

PROF. DR. HAKAN KARA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski başekonomisti olarak görev yaptı. Yarı zamanlı öğretim üyesi olarak Bilkent Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans ve lisans dersleri verdi. Hakan Kara, Central Bank Review'in editörlüğünü ve International Journal of Central Banking'in yönetim kurulu üyeliğini yürüttü.

kilicdaroglu-nun-sampiyonlar-ligi-kadrosu-nda-kimler-var-1095828-1.

PROF. DR: REFET GÜRKAYNAK

Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde bölüm başkanı olarak görev yapıyor.

Şimdiye kadar pek çok üniversitede önemli çalışmalar yaptı. Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’ndan ödül aldı.

kilicdaroglu-nun-sampiyonlar-ligi-kadrosu-nda-kimler-var-1095824-1.

PROF. DR. UFUK AKÇİĞİT

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Chicago Üniversitesi ekonomi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Prof. Dr. Akçiğit, ekonomi lisans derecesini 2003 yılında Koç Üniversitesi’nde aldı, daha sonra 2009 yılında Massachusetts Institute of Technology’de ‘‘Ekonomik Büyüme ve İnovasyon Politikaları’’ başlıklı teziyle ekonomi doktorasını tamamladı.

kilicdaroglu-nun-sampiyonlar-ligi-kadrosu-nda-kimler-var-1095825-1.