CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e gitme hamlesiyle ilgili Saray’dan ilk tepki Fuat Oktay’dan geldi. Erdoğan’ın yardımcısı Oktay, Kılıçdaroğlu’nun ‘şov yaptığını’ iddia etti.

Kılıçdaroğlu’nun TÜİK hamlesine Saray’dan ilk tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye İstatistik Kurumu’na(TÜİK) gitmesi, iktidarı rahatsız etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nu devlet kurumlarından ‘siyasi rant sağlamamaya çalıştığını’ ve ‘şov yaptığını’ iddia eden Oktay, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Devlet kurumları muhalefetin siyasi rant sağlayıp, şov yapacağı mekanlar değildir.

Zorbavari yaklaşımlarla Türkiye’nin kurumlarını tehdit eden ve yıpratmaya çalışan Kılıçdaroğlu ve şürekâsı kimlerin çıkarlarına hizmet ediyor? Ülkemizin ve milletimizin çıkarına olmadığı kesin.”

KILIÇDAROĞLU TÜİK’E ALINMADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah saat 11.00’de TÜİK’e gideceğini açıkladı. Belirttiği saatte kurumun kapısında olan Kılıçdaroğlu, TÜİK görevlileri tarafından içeri alınmadı.

Duruma tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmıştır, bir Saray kurumu haline dönüşmüştür” diye konuştu.