CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemenin "5'li çete" eleştirisine ihtiyati tedbir kararı alması hakkında, "O hakime açık ve net söylüyorum; ben 5'li çete diyeceğim, bak bakalım sen ne yapacaksın! Ben hakkı hukuk savunacağım, sen 5'li çeteden yana tavır alacaksın. Ben sana hakim değil, sen de 5'li çetenin yandaşısın diyeceğim" ifadelerini kullandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Evet, sen 5'li çeteye hizmet ediyorsun. Bir daha söylüyorum; bir daha dava açmazsan namertsin!" dedi.

Kılıçdaroğlu: O hakime söylüyorum; 5'li çete diyeceğim, bakalım ne yapacaksın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemenin "5'li çete" eleştirisine ihtiyati tedbir kararı alması hakkında konuştu. Hakime seslenen Kılıçdaroğlu, "Ben 5'li çete diyeceğim, bak bakalım sen ne yapacaksın! Ben hakkı hukuk savunacağım, sen 5'li çeteden yana tavır alacaksın. Ben sana hakim değil, sen de 5'li çetenin yandaşısın diyeceğim" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında belediye başkanlarına seslenerek, "Şikayet etmeyeceksiniz, engelleri aşacaksınız. Bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Herkesin güvencesi o kentin belediye başkanı olacak" dedi.

"Enflasyon aldı gidiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Hükümet 'fedakarlıkta bulunun' diyor. Enflasyon en haksız, en acımasız vergidir. Zam artı zam artı zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a yönelik, "Beyefendi üzülmüş, incinmiş, gücenmiş. Evet, sen 5'li çeteye hizmet ediyorsun. Bir daha söylüyorum; bir daha aç dava, bir daha dava açmazsan namertsin!" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Mahkeme mahkeme dolaşıyorsun. Mahkeme mahkeme dolaşma; yiğitsen, erkeksen, güçlüysen erdemliysen, senin dünya kadar televizyonun var, çık karşıma kardeşim hesaplaşalım."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"84 milyon insanın derdi var. Bir avuç kişi dertsiz ama 84 milyonun derdi var. Herkes perişan vaziyette. Ben onların sözcülüğünü yapıyorum. Çözümsüz eleştiri doğru değildir. Çözümü de söyleyeceksiniz. Çünkü sizin çözümlerinize halkta destek veriyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Belediye başkanlarımız fedakârlıkla çalışıyorlar. Bütün engellemelere rağmen çalışıyorlar. Başarılı görevler yapıyorlar.

Şikayet etmeyeceksiniz, engelleri aşacaksınız. Bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Herkesin güvencesi o kentin belediye başkanı olacak. Valisi, kaymakamı, cumhurbaşkanı, bakanları değil belediye başkanlarımız olacak. Çünkü az önce saydıklarımda adalet duygusu yok.

AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

5 Nisan Avukatlar Günü. Hakim var, iddia makamı var ve savunma makamı var. Yargı bu üçlüden oluşuyor. Avukatların çok sorunları var. Yargı bağımsızlığı konusunda, çoklu baro konusunda endişe taşıyorlar. Serbest çalışan avukatlar ücretleri konusunda endişe taşıyorlar. Bugün grup başkanvekillerimiz Meclis Genel Kurulu'nda bunları gündeme getirecekler.

"BİRAZ SABREDİN, AZ KALDI"

Manisa'da cebime bir kağıt iliştirildi. 'Biz ne şartlarla çocuklarımız okuttuğumuzu bir Allah bir biz biliriz. Ailelerimizin desteğiyle bir öğretmen ailesi olarak 15 yıl Sivas'ın köyünde nohut ekip biçerek kız çocuklarımız ayakta dursun diye elimizden gelen mücadeleyi verdik. Sonuç olarak atanamadılar. Üzgünüz, çok yıprandık. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bu notu bizim gibi mağdur aileler adına iletmek istiyorum' diyor.

Aynı şekilde atama bekleyen öğretmenler dışında sağlıkçılar da var. Atama bekleyen öğretmenlere, sağlıkçılara söylüyorum. Biraz sabredin, az kaldı. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Herkesin işi, gücü olacak.

ENFLASYON MESAJI

Zam haberleri tüm gazetelerde var, havuz medyasında hariç. Herkes biliyor ki mutfaklarda yangın var. İnsanlar bayrama gidip gitmemekte tereddütler. Uçağa, trene devlet desteği var, otobüse yok. Binlerce otobüs, on binlerce çalışan var.

Zamlar yağmur gibi geliyor. TÜİK açıklama yaptı, 'ÜFE yüzde 61 arttı' diye. ENAG'a göre enflasyon yüzde 143. Enflasyon aldı gidiyor. Hükümet 'fedakarlıkta bulunun' diyor. Enflasyon en haksız, en acımasız vergidir. Zam artı zam artı zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan. Ne yaptınız, Merkez Bankası'nı söğüşlediniz. 128 milyar doların nereye gittiği belli değil.

Bu yılın ilk 2 ayında bankaların karı yüzde 322 artmış. Kamu bankalarının geliri yüzde 540'a ulaşmış. Demek ki faizcilere hizmet eden hükümetimiz var. Hani faize karşıydın, hani haramdı? Vatandaşın tasarruf mevduatının yüzde 64'ü dolar. İcradaki dosya sayısı 23 milyona ulaştı.

Bir şeyi hiç kimse unutmasın. Zam+zam+zam=Recep Tayyip Erdoğan. Bu işin sorumlusu kim? Sarayda oturan... Ben bakkalı, şoforö, ayakkabı tamircisini, simitçiyi sorumlu tutacak mıyım? Hayır. Kim memleketi yönetiyor, tek kişilik hükümette en tepede kim var? Erdoğan...

HAKİME TEPKİ: 5'Lİ ÇETE DİYECEĞİM

5'li çete diye eleştirdim. 5'li çetenin tahsildarlığını yapıyor diye eleştirdim. Bunun üzerine mahkemeden bir karar aldılar; ihtiyatlı konuşacakmışım, 5'li çete demeyecekmişim! Hangi mahkeme? Sarayın mahkemesi böyle bir karar vermiş. O hakime açık ve net söylüyorum; ben 5'li çete diyeceğim, bak bakalım sen ne yapacaksın! Ben hakkı hukuk savunacağım, sen 5'li çeteden yana tavır alacaksın. Ben sana hakim değil, sen de 5'li çetenin yandaşısın diyeceğim.

Bal gibi 5'li çete. 18 yılda, 5 şirkete 203 milyar liralık iş verildi. Her şeylerini finanse ediyorlar. Savcılara da sesleneyim, rüşvet olaylarının üzerine neden gitmiyorsunuz? Bu 5 kişinin adı kamudan ihale alan en büyük 5 şirket diye dünya literatürüne girecek.

ERDOĞAN'A: ÇIK KARŞIMA HESAPLAŞALIM

Beyefendi üzülmüş, incinmiş, gücenmiş. Evet, sen 5'li çeteye hizmet ediyorsun. Bir daha söylüyorum; bir daha aç dava, bir daha dava açmazsan namertsin!

Mahkeme mahkeme dolaşıyorsun. Mahkeme mahkeme dolaşma; yiğitsen, erkeksen, güçlüysen erdemliysen, senin dünya kadar televizyonun var, çık karşıma kardeşim hesaplaşalım.

"SARAYLI KAFASIYLA DEVLET YÖNETİLMEZ"

Saraylı kafasıyla devlet yönetilmez. 5-6 yerden maaş alanlar, hakkı olmadan önemli makamlara getirilenler, 5'li çete, televizyonda saraylı kafasını savunanlar. Bunların 8 özelliği var:

Çıkarcıdır. Kendi çıkarı için feda etmeyeceği hiçbir şey yoktur. Beşli çetenin tahsildarlığını yapar saraylı kafası. Yolsuzluk yapanları korur. Birisi rüşvet mi aldı arkasında dururlar. Bütün kutsal değerleri kendi çıkarları için kullanırlar. Mal varlıkları en büyük korkularıdır. Trump'ı düşünün 'Beni kızdırma mal varlığını açıklarım' dedi. Mal varlığı deyince papaz teslim edildi.

128 milyar doları iç ettiler. Ayda 10 bin dolar rüşvet alanı korudular. Bu kadar yüzsüzlük olur mu? Erdoğan koruyacak, İçişleri Bakanı koruyacak. 10 bin dolar rüşvet alan beyler paşalar gibi bu milletin ortasında gezecek.

28 yıl bu devlete hizmet ettim. Bu devlete hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşadım. Arkamdan kimse elle tutulur bir şey demedi. İftiralara uğradım. Alnım ak. Seçildiğim gün mal varlığımı kendi internet sitemde yayınladım.

Şimdi 'fedakarlık yapın' diyorlar. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Tarlanızı feda etmeyin ama saraylı kafasına veda edebilirsiniz. Esnaf kardeşim dükkanını feda etme. Sana fedakarlık yap diyorlarsa 'Sandık gelirse veda ederim' diyeceksin.

Onlar bozdu, biz düzelteceğiz. Onlar çaldı, biz yerine koyacağız. Onlar yıktı, biz yeniden inşa edeceğiz."