Yaptığı yurt dışı ziyaretlerinin derlendiği bir videoyu paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İlk 3 yılımızda en az 100 milyar dolar doğrudan yatırım, emeklilik fonlarından 75 milyar dolar, sürdürülebilirlik fonlarından da 150 milyar dolar yatırım alacağız. Ülkemize para akacak” dedi.

Kılıçdaroğlu rakam verdi: "Ülkemize para akacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından ABD ve İngiltere ziyaretlerini konu alan bir videoyu paylaştı.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, “5 trilyon 461 milyar dolar yöneten yatırım bankaları ve 500 milyar dolarlık fonlarla toplantılar yaptım. İlk 3 yılımızda en az 100 milyar dolar doğrudan yatırım, emeklilik fonlarından 75 milyar dolar, sürdürülebilirlik fonlarından da 150 milyar dolar yatırım alacağız. Ülkemize para akacak” mesajını verdi.

1 dakika 54 saniyelik videoda ise şunlar kaydedildi:

“KRİZLER TARİHE GÖMÜLECEK”

“6 gün, 2 farklı kıta, 50’ye yakın toplantı ve buluşma. Akademisyenler, ödüllü bilim insanları, Türk araştırmacılar, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları. 5 trilyon büyüklüğe sahip yatırım bankaları. Değeri 500 milyar doları aşan fonlar. Yeni bir vizyon, yeni bir ekonomik model. Teknolojik yatırımda dünya liderliğine oynayacak bir Türkiye. Önce feraha, sonra refaha kavuşacak bir Türkiye. Krizleri ‘sonsuza kadar’ tarihe gömecek bir Türkiye.Onlarca ziyaret, yüzlerce kişiyle birebir görüşmeler. MIT, Harvard, Johns Hopkins, Alan Turing Enstitüsü. Tarihte en çok referans verilen hocalardan biyokimyager Robert Langer, kanser teşhisinde çığır açan Prof. Mehmet Toner, eski İngiltere Başbakanı David Cameron’ın dijital dönüşüm danışmanı Daniel Korski, gençlerin modeli olarak bilinen ödülü tıp alanında kazanan Doç. Canan Dağdeviren.

“2030’DA KİŞİ BAŞI GELİR 22 BİN DOLARA YÜKSELECEK”

Yepyeni bir kalkınma hamlesiyle 2030’da kişi başı geliri 22 bin dolara yükselecek bir Türkiye. Borçsuz, krizsiz, mutlu bir Türkiye. Bu, bir vizyon yolculuğu. Türkiye için büyük hedefler belirlemekten korkmayan insanların yolculuğu. Bu, büyük lider Atatürk’ün hayalindeki ülkenin yeni adımı. Bu, bir geleceğe dönüş projesi.”