Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop'ta seçmene hitap edecek. Kılıçdaroğlu sahneye çıkmadan önce seçmene hitap eden DP Genel Başkanı Uysal, yaşanan ekonomik kriz üzerinden iktidarı eleştirdi. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu "Torpili bitireceğim" dedi. Ekonomik sorunlara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Mutfaktaki yangını ben söndüreceğim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Sinop'tan seslendi: Mutfaktaki yangını ben söndüreceğim

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop'ta düzenlenen mitingde seçmenle bir araya geliyor.

Kılıçdaroğlu burada konuşmada, ekonomik krize vurgu yaparak "Mutfaktaki yangını ben söndüreceğim" dedi.

Kılıçdaoğlu'na Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Gültekin Uysal eşlik etti. 

GÜLTEKİN UYSAL: VATANDAŞ ZAM TSUNAMİSİ ALTINDA

Kılıçdaroğlu'nun öncesinde sahneye çıkan Uysal, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek "Nereden geldiğimizi biliyoruz. Bağımsızlığımızın arkasına karnı tok, sırtı pek insanları koymayı başarmışız. Zam tsunamisi altında vatandaşlarımız inim inim inliyor. Birileri soğanın cücüğü ile dalga geçiyor. Siz nereden geldiğinizi unuttunuz" diye konuştu.

"Açık söylüyoruz. Bizim için eski Türkiye, yeni Türkiye yok; Türkiye Cumhuriyeti var" ifadelerini kullanan Uysal, şöyle devam etti:

"Sokakta bulmadık. Kendileri sokakta bulduğu için üzerinde tepiniyorlar. 'Muhalefete oy verenler ezansız, bayraksız' diyor. Bunlar Emevi siyasetinin temsilcileri. Emeviler mızrakların ucuna Kur'an-ı Kerim'i takmışlarsa bunlar da aynı kafadan. İsteseler de bu milleti bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. 

Öyle döneme denk geldik ki selam verdim rüşvet diye almadılar diye yolsuzluklar öyle hale gelmiş ki adeta milletin malını kamunun malını yağmalamak için örgütlenmiş bir siyasi parti var. Eskiden siyasi partiler kapatıldı. Şimdi kapatılma olsa bu AKP’yi yolsuzlukların odağı olmaktan kapatırlar."

"HAK YİYENE OY VERMEYİN"

Uysal'ın ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, konuşmasına "Kul hakkı yiyene oy vermeyin" mesajıyla başladı.

Ekonomik problemlere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Mutfaktaki yangını ben söndüreceğim" dedi. Devlette liyakatı sağlayacaklarını sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Gençler size sözüm var. Torpili bitireceğim" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Boyabat'a beşinci kez geliyorum. Sizden sadece bir şey istiyorum. Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin. Alın teri dökenlerin hakkını alamadıklarını biliyorum. 

Ben buranın çeltiğini de o tarlalarda çalışanları biliyorum. Yeteri kadar kazanamadıklarını biliyorum. Yeteri kadar hak ettikleri ücreti alamadıklarını biliyorum. Alın teri dökenlerin hakkını alamadıklarını biliyorum.

Taşeron işçileri istemişler ancak buraya gelememişler. Taşeron işçilerine selamlarımı gönderiyorum. Hiç meraklanmayın, hepinize kadro vereceğim. Onlar gibi değil!... Herkese kadro vereceğim. Devlet taşeron çalıştırmaz, kadrolu çalıştırır.

"TORPİLİ BİTİRECEĞİM"

Gençler size sözüm var. Torpili bitireceğim. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hukuk olmaz. Adaletin olmadığı yerde beşli çeteler cirit atar. 

Devlette liyakatı sağlayacağız. Liyakat işi ehline teslim etmezseniz tam bir felaket çıkar ortaya. Kul hakkı yiyenler toplumun önüne gelir ve öncü olarak yürümeye başlarlar. Toplumu kandırırlar.

Bizim iki kırmızı çizgimiz var; Vatanımız ve bayrağımız. Ayrıca sözüm var. Sinan Ateş'in, Gaffar Okkan'ın katillerini bulup, kulaklarından tutup, yargıya teslim edeceğim.

Bana soruyorlar; 'Niye soğanla, patatesle uğraşıyorsun?' Senin mutfaktan haberin var mı? Saray’da otuyorsun, keyfin yerinde, bir elin yağda bir elin balda, beşli çetelere para aktarıyorsun! 3 - 5 yerden aylık alanlar yiye yiye doymadılar. Mutfakta yangını çıkaran sensin! Ama o yangını söndürecek olan da benim.

"418 MİLYAR DOLARI BU MİLLETE TESLİM EDECEĞİM"

22 yıldır iktidardalar. Bizim tarihimizde bu kadar büyük zamlar oldu mu? Yukarıdan alacağım, halka vereceğim. Uyuşturucu baronlarını kurutacağım. Yurtdışına götürülen 418 milyar doları da alacağım; bu millete teslim edeceğim.

Saraylara meraklı olmadan sizin gibi yaşadım. Beyler çocuklarını parayla askere gönderirken bu kardeşinizin oğlu paralı askerlik yapmadı. Gitti normal vatandaşın çocuğu gibi askerlik yaptı. Bana kimse milliyetçilik edebiyatı yapmasın. Milliyetçi olan tank palet fabrikasını askeri fabrikasını Katar ordusuna satmaz. O fabrikayı Katar’dan alacağım şanlı ordumuza teslim edeceğim. 

Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Devlette liyakati sağlayacağız. Liyakat işi ehline teslim etmek demektir. Devlette liyakatı sağlayacağız. Liyakat işi ehline teslim etmezseniz tam bir felaket çıkar ortaya. Kul hakkı yiyenler toplumun önüne gelir ve öncü olarak yürümeye başlarlar. Toplumu kandırırlar. 

Liyakat şudur; En küçük kademe şefliktir. Şef olmak için önce KPSS sınavına gireceksin, sınavı kazanacaksın, devlet memuru olacaksın, bir süre geçecek, yine sınava gireceksin ve şef olacaksın.

Ama bakan olmak için iki şeye ihtiyaç var; İyi hal kağıdı ve ilkokul diploması. Demek ki devlette liyakatın sağlanması lazım.

Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Vatanımız ve bayrağımız."