Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin basına yansıyan kongre görüntülerini eleştirerek, “Bir iktidar halka söylediğiyle kendi yaptığı arasında 180 derece fark yaratırsa o iktidar güven vermeyen iktidardır” yorumunu yaptı. Toplumun her kesiminin zor durumda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Sonbaharda seçime gidecekler. Çünkü götüremezler. Her gün sıradan vatandaşa ağır maliyetler yükleniyor” dedi.

Kılıçdaroğlu: Sonbaharda seçime gidecekler

Fox TV’de “Çalar Saat” programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pandemi nedeniyle insanların zor durumda olduğunu, yurttaşın burnundan soluduğunu, özellikle esnafın perişan vaziyette olduğunu ifade etti.

“Ama diyoruz, biraz sabır… Biz bu işi çözeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, AKP'nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nden basına yansıyan görüntülere ilişkin de konuştu. Pandemi kurallarının ihlal edildiği kongre ile ilgili Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Kahveciyle konuşuyorsun dükkanını kapatmış. Yan yana gelebilirsiniz ama kağıt oynamak yasak. Sokaktaki insana, kahvedekine, arabadakine ceza kesiliyor. Son bir ayda 254 bin 317 kişiye ceza kesilmiş. Peki bu (kongredeki) insanlara ne yapacaksınız? Bir iktidar halka söylediğiyle kendi yaptığı arasında 180 derece fark yaratırsa o iktidar güven vermeyen iktidardır. Vatandaş görüyor tabii bunu. Görmemesi mümkün değil. Şikayet ediyor. Bu 254 bin kişiye kesilen cezanın tamamını biz iade edeceğiz. Sağlık Bakanı, doktor... Herkese söylüyor tweetler atıyor. Söyleyen kim, doktor... Yapmayan kim, doktor olmayan birisi. Sormak lazım, sağlık konusunda yetkili doktor mudur, yoksa bu alanda hiçbir şey bilmeyen birisi midir? Biz böyle bir kurultay yapmadık . Kendi vatandaşımıza saygı duyduk. Sağlık konusunda ne gerekiyorsa yaptık. Bu nedir Allah aşkına? Bu yatay çekim falan değil. Olacak şey değil. İnsana değer vermiyorlar. Bana değer vermiyorsun, kendine seçmenine değer ver. İnşallah bunların tamamı aşı olmuştur. Çocuklar var mesela. Yazıktır, günahtır... Ve bunlar Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyorlar. Asıl şaşırtıcı olan bu. “

Hükümetin sonbaharda seçim kararı alacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “ Sonbaharda... Çünkü götüremezler. Gecikilen her gün sıradan vatandaşa ağır maliyetler yükleniyor. Saman dolarla, buğday, et, canlı hayvan, ilaç, doğalgaz dolarla. Petrol alıyorsunuz dolarla. Yerli ve milliyim diyorlar bunların neresi milli?” dedi.

Kılıçdaroğlu, beklenen kabine değişikliği ile ilgili ise şunları söyledi:

Kabine değişikliğiyle ilgili bu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar. Hiç kimse bunların kongreleriyle ilgilenmedi. Ali gelmiş veli gelmiş hiç farketmiyor. Hepsi ne diye başlıyor cümleye. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla. Her şeye karar veren bir kişi. İstediğini yapmayanı da görevden alıyor. Devlette likayat diye bir şey kalmadı. Bakanlar atanmış kişiler seçilmiş değil.