Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik suikast iddialarına ilişkin konuştu. Bu tip haberler ile toplumda korku yaratılmak istendiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Kimsenin endişesi olmasın” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca, HDP'nin eş genel başkanlarıyla görüşeceğini belirterek bunun için planlama yapıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu 'suikast' iddialarına dair ilk kez konuştu: "Kimsenin endişesi olmasın"
İHA- Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik suikast iddiaları ile alakalı olarak ilk kez konuştu.

T24’ten Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Mafyanın sizi tehdit ettiğine dair haberler geliyor. Burada durum nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Olur, böyle şeyler; önemsemiyorum. Ben terör örgütleri tarafından öldürülmek ve kimi güçler tarafından linç edilmek istenen bir siyasetçiyim. Ne yaşamış olursam olayım, bir adım geri adım atmadım. Dolayısıyla kimse de endişe etmesin. Bu türden haberlerin aynı zamanda bazı mahfillerin propaganda enstrümanı olduğunu da biliyorum. Toplumda bu tür haberler üzerinden korku, endişe yaratmaya çalışırlar; bu tür haberlerle toplumu sindirmeye çalışırlar. Kimsenin endişesi olmasın. Neyle ve kiminle tehdit ederlerse etsinler; tehdit eder görünürlerse görünsünler başaramayacaklar. İlk seçimlerde iktidarı devralacağız ve cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.”

“AMEDSPOR’U YENİ Mİ DUYMUŞLAR?”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bize göre Amed diye bir yer yoktur” açıklamasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bırakın Allah aşkına; yıllar önce Türkiye Futbol Federasyonu onayladı bu ismi. Yaklaşık 10 yıldır, mücadele ettiği kümelerde yüzlerce maç oynamış, Türkiye'nin dört bir yanına deplasmana gitmiş; Türkiye'nin dört bir yanından Diyarbakır'a gelmiş takımlara ev sahipliği yapmış, Amedspor. Amedspor'un isminin Amedspor olduğunu yeni mi duymuşlar.”

"HDP EŞ BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞECEĞİM; PLANLAMA YAPILIYOR"

Kılıçdaroğlu HDP ile görüşme sürecine dair ise “HDP'nin değerli Eş Genel başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar” dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi hakkındaki iddiaları ilk olarak eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir gündeme taşımıştı.

Aldemir'in "Bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na hamle yapılacağıyla ilgili duyumlarım var" açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katılmış, Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları aldıklarını söylemişti.