CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği heyetini kabul etti. TTB heyeti, Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılması gerektiğini belirtti ve Türkiye’deki sağlık ortamının sorunları hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu, TTB heyeti ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve beraberindeki heyetle görüştü.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, parti genel merkezindeki kabulde, Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.

Öte yandan TTB'den yapılan açıklamaya göre görüşmede TTB heyeti, "haksız, hukuksuz ve antidemokratik bir şekilde tutuklanan Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması ve TTB başta olmak üzere meslek örgütlerine yönelik baskılara karşı önümüzdeki dönem yürütülecek mücadele hattı üzerine" aktarımlarda bulundu.

Türkiye’deki sağlık ortamının sorunları hakkında da bilgi veren heyet, TTB’nin bugüne değin yürüttüğü mücadelelerin aktarıldığı “Kazanımlarımız” kitabı ve konuyla ilgili bir dosyayı da Kılıçdaroğlu’na sundu.

CHP heyeti de TTB ile dayanışma içinde olacaklarını iletti.

kilicdaroglu-ttb-heyeti-ile-gorustu-1089454-1.