CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TÜİK'ten randevu istediğini ancak verilmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, "Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" dedi. Kılıçdaroğlu ve CHP yetkililerinin gittiği TÜİK, kapılarını açmadı. Güvenlik görevlileri, randevusu olmayanların içeri alınmayacağı bilgisini vererek ana muhalefet partisine kapıları açmadı. Kılıçdaroğlu, "TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmıştır, bir Saray kurumu haline dönüşmüştür" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, açıkladığı ekonomi rakamlarıyla eleştirilere neden olan TÜİK'ten randevu istediğini ancak kendisini geri çevirdiklerini duyurdu.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, TÜİK'in resmi Twitter hesabını da etiketleyerek, "Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yaptığı paylaşımı şöyle:

"TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun."

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kasım ayında enflasyon yüzde 3.51 arttı, yıllık bazda ise yüzde 21.31 oldu. Enflasyon böylece 3 yılın zirvesine çıktı.

TÜİK: "RANDEVUSU OLMAYAN ALINMAYACAK"

Haber Global'in haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gideceğini duyurmasının ardından güvenlik görevlilerinin kapıları kapattığı bildirildi. Güvenlik görevlileri, randevusu olmayanların içeri alınmayacağını aktardı. Muhabirlerin, "Kılıçdaroğlu gelecek almayacak mısınız" sorusuna "Randevusu yoksa alınmayacak" yanıtı verildi.

"TÜİK BİR SARAY KURUMU HALİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un gittiği TÜİK, kapılarını açmadı.

Burada açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜİK'in devlet kurumu olmaktan çıktığını bir Saray kurumu haline dönüştüğü vurgusunu yaptı. Kılıçdaroğlu, işçinin, emeklinin, memurun hakkını savunmak için buraya geldiğini söyledi.

TÜİK'in gerçek verileri paylaşmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Eğer TÜİK, rakamları küçültüyorsa, memura daha az vereceğim, işçiye daha az vereceğim anlamına geliyor. Ben sessiz kalırsam, o zaman ben niye siyaset yapıyorum. Burayı gelişimin nedeni, milyonların hakkını savunmak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması:

"TÜİK, Cumhuriyet'in önemli kurumlarından birisidir. Bu kurumun rakamları vatandaşlarımızı etkilemektedir. Siyasal partiler, sosyal çevreler, politikalar oluşturur ve düşüncelerini paylaşır. Dün randevu istedik, gelen arkadaşlarımın tamamı, geçmişinde ekonomide çalışan arkadaşlarımız. Sağlıklı ve tutarlı bilgiler almaya geldik. Randevu verilmediğini, kabul edilmeyeceğimizi söylediler. TÜİK'in internet sitesinde, bilgi almak istiyorsanız, merkez teşkilatımıza başvurabilirsiniz, merkez teşkilatımıza gelebilir veya bölge müdürlüklerimizden bilgi alabilirsiniz...

Biz de, davete uyarak geldik bilgi almak istedik. Bu tablo, aslında Türkiye'nin geldiği tabloyu göstermektedir. Bu bilgilerin nasıl toplandığına dair açıklamalar, ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor, kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu hiçbir zaman görmedim.

Burası, enflasyon oranlarını açıklıyor. Bugün açıklanan rakamlar güven vermiyor. Enflasyon, burası güven vermediği için bir grup akademisyen de rakamlara bakıyorlar, bilgiler topluyor. Burası 3,51 hesaplıyor onlar 9,51 hesaplıyor. Milyonlarca işçinin hakkını korumak, emeklinin hakkını, memurun hakkını korumak benim temel görevimdir.

Eğer TÜİK, rakamları küçültüyorsa, memura daha az vereceğim, işçiye daha az vereceğim anlamına geliyor. Ben sessiz kalırsam, o zaman ben niye siyaset yapıyorum. Burayı gelişimin nedeni, milyonların hakkını savunmak. Bu verileri nereden aldınız diye soracaktık.

TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmıştır, bir Saray kurumu haline dönüşmüştür. burası artık bir devletin kurumu değildir. TÜİK'te çalışan arkadaşlar hepinizin tabi olduğu devlet memuru kanunlarıdır. Şu binada oturanlar unutmasın, oturduğunuz binalar vatandaşın parasıyla ödediği vergilerdir. Onlar sizin hakkınızı ve hukukunuzu savunmuyorlar. Bu tablonun, cumhuriyet tarihinde önemli bir nokta olduğunun farkındayım. Devleti oluşturan kurumlar, talimatla görev yapıyorsa kendileri suçludur. "

kilicdaroglu-tuik-e-alinmadi-950969-1.

"AKILLARINI BAŞLARINA TOPLASINLAR"

Kılıçdaroğlu, TÜİK'in kapılarını kapatmasının ardından Twitter hesabından da paylaşımında bulunarak, "Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!" sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları söyledi:

"Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!"