CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Özellikle İstanbul'da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir'e, İzmir'in sahillerine göz dikmiş durumda. Oradaki rantı kullanmak istiyor" dedi

Kılıçdaroğlu: Tunç Soyer'e yönelik linç kampanyası yürütüyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Tunç Bey'e yönelik bir linç kampanyası yürütüyorlar. Orada TURSAB yetkilileri ile bir araya gelmişler. İzmir'de turizmi nasıl canlandırırız; şehre daha fazla turist nasıl gelebilir diye. O çerçevede bir İzmir markası yaratmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'İN SAHİLLERİNE GÖZ DİKTİLER"

"Özellikle rantın büyük olduğu İzmir'de belediye başkanlarımıza kumpas kurma girişimlerinin de olduğunu biliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunun dışında kumpas kurulduğunu da biliyoruz. Özellikle İstanbul'da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir'e, İzmir'in sahillerine göz dikmiş durumda. Oradaki rantı kullanmak istiyor. Belediyeler de buna izin vermeyince hükümet aracılığıyla belediyelere yargı üzerinden baskı kurulmak isteniyor" dedi.

"HÜKÜMET İKİ AÇIDAN SIKIŞTIRIYOR"

kilicdaroglu-tunc-soyer-e-yonelik-bir-linc-kampanyasi-yurutuyorlar-748127-1.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Hükümet iki açıdan sıkıştırıyor. Gerçekten belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak istiyor ama belediye başkanlarımız bunu kavgasız dövüşsüz aşıyorlar. İkincisi ise savcılar aracılığıyla belediye başkanlarının üzerine gitmeye çalışıyorlar; baskı kuruyorlar. Yargıyı maşa olarak kullanarak CHP'li belediyeler üzerinde baskı kurmak istiyorlar. Mesela Yalova Belediye başkanımız. İhbarı yapan kendisi, kendisinden önce başlayan uygulama. Kendisinin de o işin içinde olduğuna dair hiçbir delil yok ama sırf Sarayın talebi doğrultusunda bir numaralı sanık olarak ağır cezaya verildi. Hiçbir delil yok ortada. Niçin bir numaralı sanık gösterildi? İdare mahkemesini kazanmasın diye... Açtığı davayı göreve iade davasını, mecburen ağır cezadaki davanın sonuçlanmasını bekleyecek. Böylece uzun yıllar ya da uzun süre belediye başkanlığı yapamayacak. Böylece belediye başkanlarımıza bir kumpas kuruyorlar. Yargı aracılığıyla kuruyorlar bu kumpası. Biz bunun da farkındayız."

"İKTİDARLARINI KORUMAK ARAYIŞI İÇİNDELER"

Siyasi partiler ve seçim yasası tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "İktidarda kalmak için seçim kanunlarıyla oynamak demokrasiye inanmamak demektir. Siz iktidarda kalmak için seçim yasasını muhtemel kayıplarınızı, halkın oylarını, iradesini; çıkaracağınız yasalarla etkisiz hale getirmek ve böylece iktidarlarını korumak gibi bir arayışın içindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar bunlar gidecekler" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Meşhur bir sözümüz vardır; bıçak kemiğe dayandı. Milletin artık bıçak kemiğine dayanmış vaziyette. Artık bunlara tahammül edilemiyor. Haksızlıklar, hukuksuzluklar, rüşvetler, gırtlağına kadar yolsuzluğa, kirliliğe bulaşmış olan bir siyasal iktidar var. Bu iktidarın gitmesi lazım. Türkiye'nin bütün bu kirliliklerden arınması gerekiyor."

İZMİR PARASI-İZMİR BAYRAĞI TARTIŞMASI

kilicdaroglu-tunc-soyer-e-yonelik-bir-linc-kampanyasi-yurutuyorlar-748128-1.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘İzmir Bayrağı’ ve İzmir Parası’ mesajları tartışmalara yol açtı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin düzenlediği çevrimiçi toplantıda daha önce gündeme getirdiği İzmir parasının (İZCOİN) ardından İzmir bayrağını anlattı. Soyer, “1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış, İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş” dedi.

Soyer’in açıklamaların ardından AKP ve MHP’den tepkiler geldi. AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir’in vatanseverliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu!” dedi. AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise, “Soyer, bu kez haddini aştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol şehirlerinden biri olan İzmir üzerindeki sinsi planını deşifre oldu” diye konuştu. MHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaolu da yaptığı açıklamada “İzmir Sancağı; bölücülerin bile selam durduğu, uğruna binlerce şehit verilen semalarımızdan ebediyen inmeyecek olan, ay yıldızlı al bayraktır. Atalarımız Yunan’ı denize süpürürken başka bayrağa selam çakanlara duyurulur” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP ve MHP'den gelen açıklamalara tepki gösterdi. Soyer, açıklamasında şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin düzenlediği çevrimiçi bir etkinlikte kent turizmini geliştirmek adına yapmış olduğum çalışmalar ve projeleri anlattığım konuşmanın sadece küçük bir bölümünü alıntılayarak tarafıma yöneltilen saldırılar her türlü ahlaki anlayışın dışında, akıl ve vicdan sınırlarını da zorlayan bir boyuta ulaşmıştır.

Oyun bellidir. Ne yazık ki siyasetteki ve ekonomideki tükenişlerini gündemden düşürebilmek isteyenlerin yaratmayı hedefledikleri kavga ortamına çekilmeye çalışıyoruz.​

Montaj hileleriyle sözlerimi çarpıtarak bu tartışmaya zemin hazırlayanların kimler olduğu da hepimizce bilinmektedir.

Hala anlamayanlar için hatırlatayım, ulusal sınırlariçinde vatan bir bütündür, kesinlikle bölünemez.

Ülkemizin başkenti Ankara, para birimi Türk Lirası, bağımsızlığının sembolü ise ay-yıldızlı al bayraktır.

Yönettikleri belediyelerin tabelalarından bizim gururla taşıdığımız “TC” ibaresini silme gafletini gösteren ve geçmişte paralel devlet organizasyonu için hatıra para bastıranlar, bizim vatan ve millet sevgimizi asla sorgulayamaz."