Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin bekası için Suriye yönetimiyle işbirliği yapılmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bekası için Suriye yönetimiyle işbirliği yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye Suriye yönetimiyle ilişkiye geçmeli" çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. Daha başlangıcındayız sonunda değiliz" dedi.

CHP Parti Meclisi'nin açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, İdlib'e yönelik operasyonla ilgili Türkiye'nin bekası için Suriye yönetimiyle işbirliği yapılmasının çok önemli olduğunu, Türkiye'nin Suriye yönetimiyle işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

CHP lideri, Ankara'nın "İdlib'de ateşkes" çağrılarına yönelik olarak, "Türkiye kiminle ateşkes yapılmasını öneriyor? Terör örgütleriyle mi? El Nusra'yla mı?" diye konuştu.

Erdoğan'a istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Borcun faizini ödemek için borçlanma noktasına geldi ülke. Faiz için de borçlanan bir Türkiye'yle karşı karşıyayız. Türkiye bunların döneminde tefecilere yakayı kaptırdı. Ülkeyi 16 yılda saman ithal eder hale getirdi, onurun varsa istifa et" dedi.

'DEVLETİ YÖNETENLER 3 TEMEL NOKTADA DUYARLI OLMALI'

E​konomideki kötü gidişatın hızlandığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. Daha başlangıcındayız sonunda değiliz. Devleti yönetenlerin 3 temel noktada duyarlı olmaları gerekir. Eleştiriye açık olmaları gerekir. Sanayiciden, esnaftan gelen eleştirilere kulak vermek zorundasınız. Onları korkutursanız demokrasi yoktur. İkincisi şeffaf olmak lazım. Şeffaf değilseniz israf ve yolsuzluk vardır. Denetlenebilir olması lazım. Her aşamanın hesabını vermek, Sayıştay, TBMM, yargı tarafından denetlenebilmesi lazım. Tek adam rejimi varsa hesabın sorulmaması demektir. Şu an üçü de yok. Hatta önerilere bile tahammülü yok. Sorduğumuz soruların muhatabı dış güçler mi?"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'Nİ BİLE KAÇIRDILAR, BUNUN ADI İHANETTİR'

>> Tek adam yönetimlerinin özelliklerinden birisi asla hiçbir sorumluluğu kabul etmezler. Herşeyi onlar bilir ama bir hata varsa o da dış güçlerindir. Mercimekten nohuta, samana kadar ithal ediyorsun dış güçler mi sana ithal et dedi.

>> Bunlar Süleyman Şah Türbesi'ni bile kaçırdılar. Bunun adı ihanettir biliyorum, bunun için de dava açacak.

>> Çıkıp vatandaşa doları bozdurun dediler. Milleti tehdit ettiler. Bunun söyleyen adam yakınlarının Man Adası'ndan getirdiği 15 milyon doların hesabını vermedi.

>> Dolarları bozduruyoruz, iPhone'ları kırıyoruz, bir bakıyoruz dolar artmış Türkiye bunların döneminde tefecilere yakayı kaptırdı. Dışarıya 156 milyar dolar, içeriye 699 milyar lira o tarihteki kuru baz aldığımızda 408 milyar dolar faiz ödendi.

'TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI HEDİYE UÇAKLA GEZEMEZ'

>> AVM kiraları lirayla olacak dediler ama köprü geçişleri liraya dönecek demediler. Asıl para onlarda.

>> Faiz geldi Erdoğan'ı teslim aldı, çünkü tefeciler daha güçlü. 18 Ocak'ta Merkez Bankası'nın repo faizi yüzde 8'di dün yüzde 24'ü aştı. Erdoğan Merkez Bankası'ndan şikayetçi, senin şikayet etme gibi bir hakkın yok. Hemen bir kararname çıkar, Varlık Fonu'na yaptığın gibi kendini oraya başkan olarak ata. Kendisine önerim var, Bilal'i de alsın, iyi ok atıyor belki enflasyonu tutturur.

>> Dün itirafta bulundu israf ekonomisinden vazgeçiyoruz diye. Bunu derken kendisine olağanüstü güzel bir uçak almış. Katar şeyhinden hediye dediler. Ben soruyorum Sayın Erdoğan, bu uçak kimin uçağı? Satın aldıysan büyük ayıp, kaç tane uçak alacaksın ya, satın almadıysan ikinci el uçağı biri sana hediye ettiyse daha büyük ayıp. Türkiye'nin onuruyla kimsenin oynama hakkı yoktur. Türkiye Cumhurbaşkanı hediye uçakla gezemez. Senden 81 milyon adına cevap istiyorum.