Adana'da ziyaretlerde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı olmadığını belirterek, "Türkiye gerçekten yeni bir hamleyi siyasette başlayarak hayata geçirecek, daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Türkiye yeni bir hamleyi siyasette başlayarak hayata geçirecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Türkiye bütün bu sorunlarını aşabilir. Bütün bu sorunlarını akılcı politikalarla çözebilir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Adana Sanayi Odası'nda (ADASO), Başkan Zeki Kıvanç, Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı (ATB) Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve diğer ilgililerle basına kapalı görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Adana'nın tarımın ve sanayinin önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, ADASO'da ticaretten, borsadan, sanayiden başkanlarla güzel bir toplantı yaptıklarını belirterek, "Ekonomi konusunda, daha doğrusu siyasetin ekonomide yarattığı sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Şunu kendilerine açık ve net ifade ettim, gidişin iyi olmadığını herkes biliyor, ciddi sorunlar var" diye konuştu.

Sorunların herkes tarafından gayet net bilindiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Türkiye bütün bu sorunlarını aşabilir. Bütün bu sorunlarını akılcı politikalarla çözebilir. Kendilerine bizim öngördüğümüz stratejiyi de bütün ayrıntılarıyla anlattım. Demokrasi, üretim, sosyal devlet vurgusunu yaptım. Sürdürülebilirliği, katma değeri yüksek ürün üretmesi gereken Türkiye'nin önemini vurguladım. Türkiye'nin itibarlı, Türkiye'nin saygın bir devlet olarak dünya sahnesinde yer alması için yüksek yetenek inşasına değer vermesi gerektiğini ifade ettim. Enerji maliyetlerinin yüksekliğini ifade ettim. Dolayısıyla bunları nasıl çözeceğimizi de gayet kısa örnekler vererek anlattım. Buradan yine tekrar ifade edeyim, hiçbir sanayicinin, üreticinin umutsuzluğa kapılmasına yer yok. Zaten önümüzdeki süreç içinde bir şekliyle seçim olacak. Türkiye gerçekten yeni bir hamleyi siyasette başlayarak hayata geçirecek, daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız."

"ÇİFTÇİYE ELEKTRİĞİ BEDAVAYA VERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Urfa'da çiftçilere vaadini hatırlatarak, Adanalı çiftçilerin de bir müjde beklediği yönündeki değerlendirmesi üzerine, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verdikleri takdirde, yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı kazandığı takdirde 2 milyon 300 bin dönüm taşlık araziye güneş enerjisi santrali yapacağız ve çiftçiye elektriği bedava vereceğiz. Burada, Adana'da 2 milyon 300 bin dönümlük bir taşlık arazi yok. Öyle bir arazi tahsis edilirse burada da veririz" ifadesini kullandı.