CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Aydınlar Platformu üyesi 20 üniversite öğrencisi ile video konferans aracılığıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerine, “Asla ve asla karamsar olmamanızı, umutsuz olmamanızı hatırlatmak isterim. Kendinize güvenin, özgüveniniz yüksek olsun” diye seslendi

Kılıçdaroğlu: Üçüncü sınıf demokrasiyi kabul etmiyoruz


BirGün / ANKARA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki gelişmelerden önümüzdeki dönem siyasetine kadar çok sayıda konuyu Genç Aydınlar Platformu üyelerine değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, salgın hastalık nedeniyle internet üzerinden yapılan görüşmede, “Türkiye ağır bir sürecin içinde. Umutsuz olmayın, iyi bir eğitim alıyorsunuz ve dünyayı sorguluyorsunuz. Böyle bir anlayış içinde umutsuz olmak mümkün değil. Eğer varsa bir sorun o sorunu çözecek olan enerji, bilgi sizlerde” dedi.

Genç Aydınlar Platformu’na çeşitli konu başlıkları üzerinden değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin olağanüstü güzel bir doğası var. Bu doğanın ranta kurban edilmemesi lazım. Çarpık kentleşmelerin olmaması, ormanların korunması lazım. Nerede bir kentleşme varsa mutlaka orada rant vardır. Sorun şu, rant kimin için kullanılacak? Toplum için mi belli bir grup için mi? Eğer bir yerde rant oluşursa toplum için kullanılması lazım. Ama Türkiye’de bu belli gruplara büyük ölçüde rant dağıtılıyor. Biz buna karşıyız.”

“Bizim genel politikadaki hedefimiz, darbe hukukundan arınmış bir demokratik parlamenter sistem. Çünkü 12 Eylül darbesinin getirdiği yasal düzenlemelerin bir kısmı halen yürürlükte ve bunlar demokratik yaşamla çelişen düzenlemeler. Dolayısıyla bir üçüncü sınıf demokrasiyi asla kabul etmiyoruz. Biz Avrupa Birliği’nde hangi demokratik kurallar varsa, aynısının Türkiye’de de olmasını istiyoruz. Bizim insanımızın da birinci sınıf demokrasiye hakkı vardır diye düşünüyoruz ve bu çerçevede olaya bakıyoruz.”