Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ'ı ziyaret etmek için Zafer Partisi Genel Merkezi'ne geldi. İki isim görüşmenin ardından basın mensuplarına konuştu. Kılıçdaroğlu "Gayet verimli bir toplantı gerçekleştirdik" dedi. Ümit Özdağ ise, "Değerlendirme yapacağız. Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ görüştü: "Toplantı gayet verimliydi"

HABER MERKEZİ

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'nu kapıda Ümit Özdağ karşıladı. İki isim ve partilerin heyetleri basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmenin sona ermesinin ardından Kılıçdaroğlu ve Özdağ, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak söz alan Kılıçdaroğlu, "Sayın Başkan ve arkadaşları lütfedip kabul ettiler. Kendileriyle gayet verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdık, değerlendirmelerde bulunduk" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Aynı zamanda ben sayın Genel Başkan'a Millet İttifakı'nın görüşlerini, yaptığımız çalışmaları, Ortak Mutabakat Metni konusundaki görüşlerimizi, Anayasa değişikliği konusundaki görüşlerimizi, bazı sorular da sordu Genel Başkan, olabildiğince ayrıntılı bir şekilde sayın Genel Başkan'ı bilgilendirdim."

"Türkiye'nin demokrasiye, dayanışmaya ihtiyacı var" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu çerçevede sayın Genel Başkan arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla sayın Genel Başkan'a aktardık" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ: GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

Kılıçdaroğlu'ndan sonra konuşan Ümit Özdağ ise, "Sayın CHP Genel Başkanı'na ve heyetine teşekkür ediyorum ziyareti için. Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Ve aldığımız cevaplar çerçevesinde yetkili  kurullarımızla değerlendirme yapacağız" ifadelerini kullandı.

Özdağ, şöyle devam etti: "Ata İttifakı'nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanları ile ve sayın Sinan Oğan'la da bu toplantıdan önce değerlendirme yapmıştık. Sonrasında tekrar değerlendirme yapacağız. Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.