Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması öncesinde seçmene seslendi. Sandıktan çıkan sonuçların Türkiye'nin değişim talebini gösterdiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Biz bu milleti sokakta bulmadık. Vatanını seven sandığa gelsin" çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu: Vatanını seven sandığa gelsin!
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasını, partisinin Ankara örgütünden yaklaşık 400 partilinin takip ettiği salonda gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, açıklamasına 14 Mayıs seçimlerini değerlendirerek başladı.

Kılıçdaroğlu, sandıktan seçmenin mevcut iktidara yönelik memnuniyetsizliği ve değişim mesajının çıktığını kaydetti. 

Erdoğan iktidarının oylarının eridiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta gerçekleşek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasına işaret ederek "Biz de sizlerin mesajlarını aldık. Memleketimizde adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken daha milyonlarca vatansever insanlarımız var. 10 günde tüm gayretimizi sarf edeceğiz" dedi. 

Mevcut iktidarın ellerindeki kamu imkanlarını kullanarak seçim dönemini kara propoganda ile gerçekleştirdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan'ın iftira kampanyaları içinde gölgelendi. Ben karşımda daha mert ve daha yürekli bir aday görmek isterdim. Vatandaşlar da montajlardan ve bundan medet ummayan adayları hak ediyordu. Yürekli, namuslu, doğruları söyleyen... " ifadelerini kullandı. 

Sandık güvenliği çin yurttaşlara çağrı yapan Kılıçdaroğlu, her sandıkta5 müşahite ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"14 Mayıs geride kaldı. 28 Mayıs günü iki aday ve iki farklı anlayış sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak. İlk turda sandıktan bu iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktı. Millerin oyunun yarısını bile alamadılar. İktidar partisini oyları 7 puan eridi.

Benim görevlerimden birisi de gerçekleri söylemektir. İlk turda bize inanan 25 milyon seçmen olmak üzere oyunu kullanan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.İlk turda sandıktan bu iktidara karşı değişim mesajı çıktı. Erdoğan iktidarının küstahlığına dur dedik.

"OYLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜ,DE ERİDİ"

Milletimizin oyunun yarısını bile alamadılar. Oyları önemli ölçüde eridi. Neticede AK Parti yedi puan geriledi. Bunu bütün milletimin bilmesini isterim.

Bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan'ın iftira kampanyaları içinde gölgelendi. Ben karşımda daha mert ve daha yürekli bir aday görmek isterdim. Vatandaşlar da montajlardan ve bundan medet ummayan adayları hak ediyordu. Yürekli, namuslu, doğruları söyleyen... 

Ancak; siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Milletimizi çaresizlik içinde iftira ve karalama kampanyası ile aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadı. 

Milletimiz ilk turda yetkiyi iktidara vermeyerek bu sistemden ve bu zihniyetten memnuniyetsizliğini ortaya koydu. 

Milletimiz bize de etkili bir mesaj verdi: Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi, kimi gidip tepkisel oy kullandı, kiminin de eli istemeyerek Erdoğan'a gitti. Çünkü mevcut yönetimin kara propogandasına maruz bırakıldı vatandaşlarımız. 

"TEK BİR OYUN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ"

Biz de sizlerin mesajlarını aldık. Memleketimizde adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken daha milyonlarca vatansever insanlarımız var. 10 günde tüm gayretimizi sarf edeceğiz. 

YSK meselesini açıklığa kavuşturmak isterim: Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK'ya gerekli tüm itirazları yaptık.

Bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor. 28 Mayıs tarihinde seçim sabahı her sandıkta bu kez bir iki değil, 5 müşahite ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek daha fazla kadın ve erkek müşahide ihtiyacımız var. Bize oy veren 25 milyon kişiye çağrı yapıyorum. 

Önce şu terör meselesini, bize iftira atmaya çalışan Erdoğan'la konuşalım. Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan? Kapı arkalarında milletimizden gizli gizli pazarlıklar yapan? Senin ne haddine bizim vatan sevgimizi sorgulamak, bize kara çalmak.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MASAYA OTURMADIM"

İlan ediyorum: Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım, hiçbir zaman da oturmayacağım! 

Erdoğan, senin izlediğin hiçbir tavizkar ve gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Dürüst ve ahlaklı olacağım. Ülkem için, vatanım için çalışacağım. 

Sen değil misin FETÖ'yü besleyip büyüten, yalvarırım geri dön diyen sen değil misin! Onunla el ele verip şanlı TSK'ya kumpas kuran! Bu millet bunları bilmiyor mu! 

Ben hiçbir zaman mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım asla ve asla durmayacağım. 

Erdoğan; sen ülkenin sınırlarına ve namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye 10 milyondan fazla mülteci getirdin. Yetmedi, ithal oy sağlamak için T.C. vatandaşlığını sattın! Kendi vatandaşlarımızı mülteci konumuna düşürdün.

İktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim.

Erdoğan, sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin. İktidara gelir gelmez uyuşturucu baronlarının tamamının kökünü kazıyacağım. Bu sebeple; iki adet torbacıya öldürttüğünüz Sinan Ateş'in hesabını kuytuda saklanan suçlulardan soracağım. 

"MİLLETİN 5 KURUŞUNDA GÖZÜ OLANINGÖZÜNÜ ÇIKARACAĞIM"

Sen parmağındaki tek yüzükle iktidara geldin. 'Bu yüzükten başka bir şeyim varsa bana hırsız diyebilirsiniz' dedin. Şimdi kendini, ailenin ve etrafındakileri zengin ettin. Erdoğan, ben hiçbir zaman çalmadım, çırpmadım, tenezzül etmedim. Devletin ve milletin 5 kuruşunda gözü olanın, beytül male el uzatının gözünü çıkaracağım, o parayı alacağım. Burunlarından fitil fitil getireceğim. Bu memlekette namuslu ve vatansever kamu görevlileri var. 

Farkında mısınız, bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha Türkiye'ye gelecek. 

Bunlar kalırsa dolar 30 liraya dayanacak, bir kuru ekmek 10 liraya çıktığında sefalat derinleşecek, bu kaçaklar, sığınmacılar potansiyel suç makinesine dönüşecek, yağmalar başlayacak. 

Bunlar kalırsa; şehirler sığınmacıların, mafya çetelerinin kontrolüne geçecek. Bunlar kalırsa kadın cinayetleri artarak devam edecek. Bunlar kalırsa, domuz bağı insanlarımızı öldüren iktidara ortak olacak. Bunlar teröristlere taviz vererek ülkeyi yönetecek. Her meşrepten teröristi memlekete ve meclise sokacaklar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. 

"28 MAYIS'TA SANDIĞA GİTMEK VATANİ BİR MECBURİYETTİR"

Vatanının seven kimse buna izin vermeyecek. Bunun için 28 Mayıs'ta sandığa gitmek hepimizin ahlaki, vicdani ve vatani bir mecburiyetidir. 

En az 1 milyon insan sandık başında olacağız. Güvenliği sağlayacağız.

Vatandaşım; seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum. 

Biz bu vatanı sokakta bulmadık, milletim ayağa kalksın. Vatanını seven bizimle omuz omuza versin, vatanını seven sandığa gelsin."