CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Metro Temel Atma Töreni'nde konuştular. Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende sahneye çıkan Akşener ve Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'seçim' çağrısında bulundular.

Kılıçdaroğlu ve Akşener Mersin’de konuştu: "Halk değişim istiyor, adalet istiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi Metro Temel Atma Töreni'ne katıldı. Tören, daha önce CHP’nin miting yapmasına izin verilmeyen Cumhuriyet Alanı'nda düzenlendi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun öncesinde sahneye çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Genel başkanlarımız Mersinlilere bu günde yalnız bırakmadı. Mersinliler adına teşekkür ediyorum. Emin olabilirsiniz ki sizler bizi nasıl yalnız bırakmadıysanız Mersinliler de sizin demokrasi mücadelenizde her zaman yanınızda olacaktır. Gelecek aydınlık Türkiye'nin mimarlarısınız" ifadelerini kullandı.

Seçer şunları söyledi:

"Belediyecilik sadece yoldan, binadan, ranttan, imardan ibaret değildir, belediyecilik insanın kalbine, gönlüne girmektir. Soğuk kış günlerinde yanında olmaktır. Her zaman Mersin halkının yanında olduk. Gıdasıyla, mamasıyla, sütüyle, yardımıyla, sıcak yemeğiyle yanında olduk. Sosyal belediyecilikte Millet İttifakı’na mensup belediyeler tarih yazdı. Bunlardan bir tanesi de Mersin Büyükşehir Belediyesi…"

kilicdaroglu-ve-aksener-mersin-de-konustu-halk-degisim-istiyor-adalet-istiyor-963000-1.

AKŞENER: BU HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE YIKACAĞIZ

Seçer’in ardından sahneye İYİ Parti Genel Başkanı Akşener çıktı. İsim vermeden daha önce aynı alanda Erdoğan'ın da halka seslendiğini hatırlatan Akşener, "Yalnız bir şey söyleyeyim; bu kalabalığı burada toplayamayanlar vardı. Ne olacak şimdi. Eyvah eyvah yandık" diye konuştu. (CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecini Mersin’de 4 Aralık’ta yapacağı mitingle başlatacağını duyurmuş, miting için kent merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı seçilmişti. Mersin Valiliği ise alanda daha önce AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği etkinlikleri görmezden gelerek meydanı CHP’nin mitingine açmamıştı.)

Burada yaptığı konuşmada, "13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak" iddiasını yineleyen Akşener, "Biz kul hakkı yemeyeceğiz yiyenlerin de kursaklarında kalmasını sağlayacağız. Ekmeğimizi çaldılar, hayatımızı da çaldılar. Genç çocuklarımızın hayatlarını çaldılar. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız" dedi.

kilicdaroglu-ve-aksener-mersin-de-konustu-halk-degisim-istiyor-adalet-istiyor-963003-1.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hoşgörü, barış gibi güzel kavramları içinde barındıran şehir ama en önemlisi saygının şehri... Bundan 100 yıl evvel kendi kendini kurtaran şehir Mersin. Sizlerle beraber olmak, böyle bir kalabalıkla olmak ve Sayın Kılıçdaroğlu'yla burada bulunmak inanılmaz bir heyecan büyük bir onur. Yalnız bir şey söyleyeyim; bu kalabalığı burada toplayamayanlar vardı. Ne olacak şimdi. Eyvah eyvah yandık...

Biz Allah'ın izniyle iktidara geleceğiz. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Biz kul hakkı yemeyeceğiz yiyenlerin de kursaklarında kalmasını sağlayacağız. Ekmeğimizi çaldılar, hayatımızı da çaldılar. Genç çocuklarımızın hayatlarını çaldılar! En büyük beka sorunu sizsiniz!

Bugün zamlarla karşı karşıyasınız. 24 aydır esnaf geziyorum. Sözü yerine getirilememiş memuruyla, geçinemeyen esnafıyla, 5 maaş alanları gördükçe kahrolan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. İşsizliğin arttığı, çiftçi hiç gübre atamadı. Genç çocukların hayatını çaldılar. Öyle bir sistemle yönetiliyoruz ki. Bakanlar emir eli. Bu ülkenin hafızası gitti. Bundan büyük beka sorunu sizsiniz siz. Bu ülkede kimileri 50 puan alıp mülakatla geçiyorsa ülkede çok büyük sorun var demektir. Bu tek adam sistemini çok isteyen Erdoğan ve bu ucube sistemdir. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız."

kilicdaroglu-ve-aksener-mersin-de-konustu-halk-degisim-istiyor-adalet-istiyor-963002-1.

KILIÇDAROĞLU: SANDIK GELECEK

Akşener'in ardından sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Bu meydanda miting yapmamıza izin vermemişlerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor. Demek ki halk adalet istiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza izin vermemişlerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor. Demek ki halk adalet istiyor. Sayın Akşener, bugün yaşadığımız tabloyu çok güzel açıkladı. Evlerde tencerenin kaynamadığını, büyük sorunların olduğunu ifade etti. Sizlerden sadece bir isteğim var. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın metronun temelini atıyoruz. Süleymanşah Türbesi'ni tekrar topraklarına götüreceğiz, bayramızı göndere dikeceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız.

Millet İttifakı olarak Samandağ'dan başlayıp bütün bu havzayı Akdeniz'in en görkemli havzası haline getireceğiz. Bu bölge Akdeniz'in en görkemli bölgesi olacak. Biz yandaşlara değil vatandaşlara hizmet edeceğiz. Biz kaynağı vatandaşlara harcayacağız. Bir soygun düzenine son vereceğiz. Hani var ya gitmediğiniz yollara para veriyorsunuz, hani var ya 30 yıllık garantiler bunların hepsine son vereceğiz. Tamamını kamulaştıracağız. Sandık gelecek mi diye soruluyor. Gelecek efendim gelecek. Bugün olmazsa yarın gelecek yarın olmazsa öbür gün gelecek. En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum. Gelip gezebilirler asla sorun yok. Suriye ile de Mısır ile de barışacağız. Sadece iç politika da değil dış politikada da barışacaüız. Türkiye kurucu ayalarına tekrar dönecek. Asla unutmayın sandık gelecek, oy kullanacaksınız."