CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir belediye başkanları ile birlikte depremin vurduğu Adana'da ve Hatay'da incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, "Televizyonlara yansıyan görüntü ile sahada karşılaştığımız gerçekler çok farklı" dedi. Çok ağır bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Söylenecek çok söz var. Yeri ve zamanı geldiğinde hepsini konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları deprem bölgesinde: Çok ağır bir tabloyla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da depremden etkilenen ve arama kurtarma çalışması süren bölgede inceleme yaptı.

Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden zarar gören kente geldi.

Çukurova ilçesindeki Yurt Mahallesi'nde yıkılan apartmanın enkazında yürütülen çalışmayı inceleyen Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilgililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Hatay'a hareket etti.

kilicdaroglu-ve-belediye-baskanlari-deprem-bolgesinde-1123520-1.

KILIÇDAROĞLU HATAY'DA

Kılıçdaroğlu, Adana'nın ardından Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 10 ili etkileyen depremlerden zarar gören Hatay'ın İskenderun ilçesine geldi.

İskenderun Belediyesi'ne uğrayarak bilgi alan Kılıçdaroğlu, sahadaki arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederek depremzedelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

kilicdaroglu-ve-belediye-baskanlari-deprem-bolgesinde-1123521-1.

"SAHADA KARŞILAŞTIĞIMIZ GERÇEKLER ÇOK FARKLI"

Kentteki incelemelerinin ardından yıkılmış ve halen herhangi bir enkaz kaldırma çalışması yürütülmeyen bir binanın önünde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı kısa konuşmada, deprem bölgesindeki durumun televizyonlara yansıyan görüntüden çok farklı olduğunu kaydetti. "Devletin kurumları, bürokratlar çalışmak istiyorlar ama önlerine engeller konuluyor" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Söylenecek çok söz var. Yeri ve zamanı geldiğinde hepsini konuşacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Devletin kurumları, bürokratlar çalışmak istiyorlar ama önlerine engeller konuluyor. Bu durum devletin rahat nefes almasını engelliyor. Çok kızgınız. Sorunun çözümü için, çözecek insanların önüne engeller konulmaması gerekiyor. Üzgün ve kızgınız ama bu sorunu çözmeye kararlıyız. Televizyonlara yansıyan görüntü ile sahada karşılaştığımız gerçekler çok farklı. Çok ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. Söylenecek çok söz var. Yeri ve zamanı geldiğinde hepsini konuşacağız."