CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini 'rol kapmakla' suçlayan yandaş gazetenin manşetini paylaşarak "EYT’yi çözün. Sonra ağlıyorsunuz, gece yarısı manşetleri değiştiriyorsunuz, böyle komik algı operasyonları yapmak zorunda kalıyorsunuz. Biraz kafa çalıştırın yahu, önden önlem alıp çözün. Ağlak bir Saray da hiç çekilmiyor!" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu yandaş gazeteyi ti'ye aldı: Ağlak bir Saray hiç çekilmiyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini 'rol kapmakla' suçlayan iktidar yanlısı gazetenin manşetini paylaşarak tepki gösterdi.

"Bay Kemal'in köstebeği kim?" manşetiyle çıkan Yeni Şafak, Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz gün “Borçlarınızı sakın ödemeyin” çağrısının da iktidarın 80 gündür üzerinde çalıştığını belirttiği icra affı düzenlemesini öğrendikten sonra yaptığını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, kendisini 'rol kapmakla' suçlayan yandaş Yeni Şafak'ı ti'ye alarak "EYT’yi çözün. Sonra ağlıyorsunuz, gece yarısı manşetleri değiştiriyorsunuz, böyle komik algı operasyonları yapmak zorunda kalıyorsunuz. Biraz kafa çalıştırın yahu, önden önlem alıp çözün. Ağlak bir Saray da hiç çekilmiyor!" diye yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya paylaşımı şöyle:

"EYT’yi çözün. Sonra ağlıyorsunuz, gece yarısı manşetleri değiştiriyorsunuz, böyle komik algı operasyonları yapmak zorunda kalıyorsunuz. Öğretmenler konusunda da ısrar edeceğim çok aşikar. Biraz kafa çalıştırın yahu, önden önlem alıp çözün. Ağlak bir Saray da hiç çekilmiyor!"

İktidarın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği sorunların ardından jet hızıyla harekete geçmesi gündemdeki yerini koruyor. İktidar ve havuz medyası ise Kılıçdaroğlu'nu, hükümetin uygulamaya sokacağı düzenlemeler konusunda 'önceden bilgi almakla' suçluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı da en son, Kılıçdaroğlu'nun 'borçları ödemeyin' çağrısından saatler sonra borçlarla ilgili yeni düzenlemeyi yandaş medya aracılığıyla duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz çarşamba saat 17.00’de Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda, “Sevgili halkım, bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın, sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ben. Ödemeyin” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarından yaklaşık 6 saat kadar sonra, gece 23.00 sıralarında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye dayandırılan icralık borçlara ilişkin yeni bir düzenlemeye ilişkin haberler medyaya düştü. Buna göre icra ve haciz sorununa yönelik hazırlandığı belirtilen iki ekonomi paketinde 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcunun tasfiye edileceği kaydedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamada sarf ettiği "Borçlarınızı ödemeyin" ifadeleriyle ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bulunan Nebati, "Anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız" ifadelerine yer verdi.

Sabah gazetesinin ise, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına cevaben atılan yeni ‘borç silme’ adımı ardından konuyu manşetine taşıdığı gözlemlenmişti.