Millet İttifakı'nın 13. cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden istifa edip etmeyeceği konusundaki soruya verdiği yanıtta bu konuda karar alındığını, parlamenter sisteme geçiş sürecinin tamamlanması ile birlikte CHP genel başkanlığından ayrılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu yanıtladı: Genel başkanlıktan ne zaman istifa edecek?
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü Meclis konuşmasında grup toplantılarına veda ettiğini duyurdu.

Grup toplantısının ardından Habertürk yazarı Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "Meclis’e ve parti grubunuza niçin veda ettiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Doğru olan budur. Ben sadece CHP’nin ya da CHP’ye gönül vermiş olanların değil, beni aday gösteren bütün partilerin ve her kesimden, her renkten bütün vatandaşlarımızın cumhurbaşkanı olacağım. Parti rozetimi bunun için çıkardım" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra grup toplantılarına katılmayacak mısınız?" sorusunu ise, "Evet, artık grup toplantılarına katılmayacağım" şeklinde yanıtladı.

SÜREÇ TAMAMLANINCA İSTİFA

Kılıçdaroğlu'na Altılı Masa toplantılarının önemli gündem maddelerinden olan, cumhurbaşkanının partisinden istifa edip etmeyeceği konusu da soruldu. Kılıçdaroğlu, bu konuda da karar alındığını, parlamenter sisteme geçiş sürecinin tamamlanması ile birlikte CHP genel başkanlığından ayrılacağını söyledi.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NE TAŞINACAK

Cumhurbaşkanı seçildiğinde çalışmalarını nereden yürüteceği, nerede oturacağı sorulan Kılıçdaroğlu, “Çankaya Köşkü’ne çıkacağız” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni kullanmayacak mısınız? Orası ne olarak kullanılacak?" sorusuna da "Onun için bir formül, bir çözüm buluruz. Onu zamanı geldiğinde düşünürüz" yanıtını verdi.